VIDEO. Verstappen verbetert eigen wereldrecord: 1.82 seconde voor razendsnelle bandenwissel

Max Verstappen realiseerde de snelste pits ooit.
Photo News Max Verstappen realiseerde de snelste pits ooit.
Max Verstappen heeft in de GP van Brazilië twee vliegen in één klap geslaan. De Nederlander realiseerde naast zijn winst ook de snelste pitstop in de geschiedenis van de Formule 1. 

Zijn eerste bandenwissel tijdens de race op het Interlagos-circuit van Sao Paulo was afgelopen na 1 seconde en 82 honderdsten. Dat was zes honderdsten sneller dan het vorige record van 1.88, dat ook al op naam stond van de piloot van Red Bull. Die pitstop maakte hij in de Grote Prijs van Duitsland eerder dit jaar, die hij ook won.

Verstappen maakte zijn eerste pitstop in Brazilië één ronde later dan wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes. Het was zaak voor hem dat de bandenwissel heel snel zou gaan, om voor de Brit terug te keren op het circuit. Dat lukte niet, omdat de eveneens gestopte Pool Robert Kubica van Williams hem opzichtig hinderde bij het uitrijden van de pitstraat. 

De Nederlander liet daarna een staaltje rijvaardigheid zien door in enkele bochten eerst Kubica in te halen, daarna Charles Leclerc (Ferrari) en vervolgens Hamilton volledig te verrassen met een inhaalactie.

AFP
EPA9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Georges Peleman

  Mensen toch, ik werk in de sport op een van de hoogste niveaus, ik kan jullie vertellen dat Verstappen in een goede pitstop zelf een groot aandeel heeft. Zoals reeds beschreven door Michael van boven hieronder :-) . Prachtig samenspel.

 • Marc Van Opstal

  Verstappen verbetert absoluut niets. Zijn pitcrew doet het werk.

 • Ricardo Paulssen

  Beste Jan, toch heeft VER daar wel mee te maken, het aanrijden en remmen zijn hierbij cruciaal. vergeet niet dat dit een teamsport Is, iedereen en elke taak Is dus van belang

 • Nicolas Van Hoecke

  Knap van Verstappen om uit zijn wagen te kruipen en alleen 4 banden te wisselen in 1.82 seconden...misschien titel artikel aanpassen en in tekst ook want niet 1x wordt de pitcrew genoemd?

 • Jan Lanclus

  met die tijd heeft VER niks te maken maar zijn team doet dit ongelofelijke.