Vettel: “Verstappen erg onvolwassen”

Sebastian Vettel in Sao Paulo.
Photo News Sebastian Vettel in Sao Paulo.
Sebastian Vettel wil in de aanloop naar de GP van Brazilië van zondag niet lang stilstaan bij de beschuldigingen van Max Verstappen aan het adres van Ferrari. “Ik kan niet zo veel zeggen”, zei de Duitse Ferrari-piloot. “Het is erg onvolwassen. Maar het beste antwoord dat ik kan geven is straks op het circuit.”

Verstappen haalde na de Amerikaanse Grand Prix hard uit naar Ferrari. “Dat krijg je als je stopt met valsspelen”, zei hij over de matige resultaten van Ferrari in de Verenigde Staten. Verstappen zinspeelde op speculaties dat Ferrari in de eerste races na de zomer een onreglementaire truc heeft gebruikt om extra brandstof in de motor te injecteren, om zo meer vermogen en een hogere topsnelheid te krijgen.

Verstappen wilde in São Paulo niet meer uitgebreid reageren op zijn uitspraken over Ferrari. Hij vertelde wel blij te zijn dat de autosportfederatie FIA met duidelijke richtlijnen komt. De Nederlands Limburger van Red Bull wil zich in de laatste twee races graag concentreren op het veroveren van de derde positie in het WK-klassement.

Vettel won al drie keer op het Braziliaanse circuit Interlagos. Hij kan zondag zijn landgenoot Michael Schumacher met een vierde zege evenaren.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jack Trijp

    Verstappen is een Hollander, die zeggen wat ze denken!

  • Lucien Mertens

    Alsof de andere renstallen, ook die van Verstappen enkel maar tussen de lijntjes kleuren...Max moet vooral voor eigen deur leren vegen.

  • tom philips

    Nadien verloor Ferrari helemaal niet "heel wat snelheid" ... het ging over een paar honderdsten, én Charles reed met een oudere motor ... so what? Max is helaas onsportief en onbekwaam gebleken een winnaar te zijn ...