Vettel slaagt voor eerste test Ferrari

EPA
Sebastian Vettel is geslaagd voor zijn eerste examen bij Ferrari. De viervoudig wereldkampioen Formule 1 was vandaag de snelste tijdens de eerste officiële testdag op het Spaanse circuit van Jerez. Vettel, aan het eind van vorig seizoen overgestapt van Red Bull naar de beroemde Italiaanse renstal, klokte 1.22,620 als snelste ronde in de nieuwe bolide, de SF15-T.

Nico Rosberg toonde aan dat Mercedes nu al een betrouwbare auto heeft. De Duitser, die vorig jaar de strijd om de wereldtitel verloor van zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton, reed liefst 157 ronden. Hij noteerde met 1.23,106 de derde tijd van de dag. De Zweed Marcus Ericsson reed in de nieuwe Sauber de tweede tijd: 1.22,777.

De Australiër Daniel Ricciardo zette in de Red Bull de vierde tijd neer (1.23,338). Hij reed slechts 35 rondjes in de nieuwe bolide, die zijn team maar net op tijd klaar had voor de eerste test en die voor de gelegenheid was gelakt in zwart-witte camouflagekleuren. Fernando Alonso showde de nieuwe McLaren maar zes ronden. De Britse bolide, voorzien van een Honda-motor, stond urenlang in de garage. De Spanjaard, overgekomen van Ferrari, was ook verreweg de langzaamste (1.40,738).

Er kwamen slechts zeven bolides in actie op het Zuid-Spaanse circuit. Lotus moest noodgedwongen afzien van de eerste testdag, omdat de auto nog niet rijklaar is. De E23 zal waarschijnlijk pas dinsdag voor de eerste keer verschijnen in Jerez.Carlos Sainz jr. nam de eerste testdag in de Toro Rosso voor zijn rekening. De jonge Spanjaard kwam tot 46 rondes. Max Verstappen kruipt morgen achter het stuur van de Toro Rosso.