Verstappen wekt ergernis bij collega's: “Sommigen zijn heel slim, anderen een beetje dom”

Verstappen en Hamilton.
EPA Verstappen en Hamilton.
Wanneer Max Verstappen in de buurt is, letten Sebastian Vettel en Lewis Hamilton extra op. Dat verklaarden beide Formule 1-piloten na de manche in Mexico. Hamilton, die bijna voor een zesde keer wereldkampioen is, kwam in de eerste bochtencombinatie in aanraking met de Nederlander. “Sommigen zijn slimmer, sommigen zijn heel slim, agressief en anderen zijn een beetje dom”, gaf de Brit Verstappen een steek onder water. 

Verstappen vertrok vanop de vierde plek, maar moest na contact met Hamilton al in de eerste bocht door het gras. Enkele ronden later liep het weer mis. Onze noorderbuur zette de aanval in bij Bottas, maar liep daarbij een lekke band op en werd teruggeslagen naar de achterste gelederen. Verstappen mocht een topnotering vergeten, hij werd uiteindelijk zesde na een inhaalrace. Na de manche namen zijn collega’s het rijgedrag van de 22-jarige Nederlander (alweer) onder de loep. 

Hamilton kwam als eerste aan het woord. “Ik denk dat elke coureur anders is”, vertelde hij op de persconferentie. “Sommigen zijn slimmer, sommigen zijn heel slim, agressief en anderen zijn een beetje dom”, was Hamilton duidelijk. “Door de ervaring die ik inmiddels heb, geef ik sommige coureurs meer ruimte en bij andere coureurs hoeft dat helemaal niet. Zij hebben veel respect. Maar Max... Ja de kans is groot dat je elkaar kan raken als je hem geen extra ruimte geeft, dus vaak doe ik dat.”

Duidelijke woorden, al wilde de Brit het niet té ver drijven. “Al denk ik niet dat de botsing met opzet was. Max is een soort magneet voor dit soort situaties.” De vraag of de coureurs Verstappen anders benaderen en of hij de agressiefste piloot op het circuit is, werd ook gesteld aan Sebastian Vettel. “Ja en ja” antwoordde de Duitser zonder verpinken. Op de vraag of hij een uitgebreider antwoord kon geven, klonk het zeer simpel: “Nee. Knip en plak het antwoord van Lewis maar. Dat klopt.” 

Verstappen.
AP Verstappen.

Villeneuve: “Max geeft slechte voorbeeld” 

Ook zaterdag kreeg Verstappen al de wind van voren. Hij reed de snelste ronde in de kwalificaties, maar moest zijn poleposition inleveren: drie plaatsen achteruit op de grid omdat hij niet trager was gaan rijden toen de gele vlag na de zware crash van Bottas werd bovengehaald. “Ik weet wat ik doe”, zei Max daarover. Veel waarnemers vonden van niet. Zoals ex-wereldkampioen Jacques Villeneuve, die scherp was: “Max geeft een wel zeer slecht voorbeeld. Als je een gele vlag ziet, dan moet je vertragen. Anders breng je anderen in gevaar.”

Verstappen moest door het gras bij de eerste bocht in Mexico.
Photo News Verstappen moest door het gras bij de eerste bocht in Mexico.27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Vandamme

  Erwin, jij hebt als Hamilton-fan blijkbaar ook je eigen waarheid. Hamilton raakt Verstappen doordat hij overstuur heeft in de eerste bocht. Dus niet Verstappen raakt Hamilton.... Het is inderdaad een race incident, maar veroorzaakt door overstuur van Hamilton en niet door Verstappen. Wel bij de feiten blijven.

 • Erwin Van Roy

  Jef Lois moeten de rijders nu al hun plaats afstaan wat een gek ben jij. Verstappen raakt Hamilton in de bocht en Hamilton probeert een auto op de baan te houden waardoor hij Verstappen raakt voor de volgende bocht. Kenners noemen dit een race incident. Ik ben Hamilton fan. Jij blijkbaar Max fan en die geeft Max altijd gelijk.

 • Marc Van Buynder

  Max had de wedstrijd moeten winnen als hij slim had geweest. Spijtig dat er altijd brokken rond vliegen als Max iets van plan is. Nu maar hopen dat hij er iets van bij leert zodat hij volgend jaar in de top drie eindigt.

 • Jef Lois

  Zijn er hier die een nadere race gezien hebben als ik?In de eerste bocht was Verstappen voorbij Hamilton en deze zat buitenkant dan is de regel dat hij die voor ligt binnenkant voorrang krijgt. Hier draaid Hamilton de rollen om om zich zelf goed te praten. En maar goed dt er nog eeen racer als Verstappen is of velen haakte al na 5 min af

 • Tyana Cornelis

  ja was stom van hem, want als hij van het gas was gegaan stond hij alsnog op pole