Verstappen moet als taakstraf meelopen met Formule E-stewards: “Leuk en zeer interessant”

Max Verstappen.
EPA Max Verstappen.
Max Verstappen heeft vandaag genoten van de eerste van twee dagen taakstraf. De Nederlandse Formule 1-rijder van Red Bull loopt in Marrakesh mee met de stewards bij de Formule E. “Het was echt een leuke dag en zeer interessant om het eens van een andere kant te bekijken”, aldus de 21-jarige Verstappen op de website van de overkoepelende autofederatie FIA.

Verstappen deelde afgelopen seizoen na de Grand Prix van Brazilië een duw uit aan Esteban Ocon, die hem kort daarvoor op dubieuze wijze van de zege in de wedstrijd zou hebben afgehouden. Hij kreeg daarvoor een taakstraf van de FIA.

Twee dagen moet hij meelopen in Marrakech. Verstappen ziet dat niet als een straf, zo blijkt uit zijn woorden. “Ik denk dat het goed en leerzaam is om verschillende dingen in de racesport te ervaren. Dus niet alleen achter het stuur zitten. Dat ik nu dit soort werk doe, is erg positief voor mijn ontwikkeling.”

Max Verstappen zocht de confrontatie met Esteban Ocon na afloop van de Grand Prix van Brazilie.
Ziggo Sport Max Verstappen zocht de confrontatie met Esteban Ocon na afloop van de Grand Prix van Brazilie.
Max Verstappen moest een taakstraf uitvoeren na een akkefietje met Esteban Ocon.
EPA Max Verstappen moest een taakstraf uitvoeren na een akkefietje met Esteban Ocon.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eddy de splenter

  De max kan dan wel F1 rijden maar het blijft toch wel nen omhooggevallen blaaskaak .van wie zou hij dat hebben ?

 • repoman slegers

  Als zelfs de FIA het al als een straf ziet om naar de formule E te gaan dan kun je nagaan waar SvD terecht is gekomen.

 • Christiaan Goethals

  @MARC Moons Maec. Ik heb de race gezien en.........Max gaat hier in de fout om niet te spreken van een blunder, dat hij een kampioen gaat worden, dat is een andere zaak.

 • Simonne Ryckaert

  als iets leuk en plezant is, is het geen straf. Na al wat hij al uitgespookt heeft , verdient die een veel grotere straf want bij de laatste was ook Ocon fout. Hij heeft veel ergere dingen gedaan, zoals Kimi van de baan rijden onder andere. Hij zal veel rustiger moeten gaan worden wil hij ooit kampioen worden!

 • MARC Moons Maec

  Tom, Ocon verdiende minstens een gelijke straf.......het is wel hij die Max van de baan kegelde en hem zo de overwinning afnam.......race niet gezien zeker?....max zal zeer zeker nog een groter kampioen worden.....trouwens hij is dat nu al.....