Verstappen maakt snelste pitstop ooit, maar het gepruts van Mercedes-mecaniciens tart alle verbeelding

De dramatische pitstop.
RV De dramatische pitstop.
Max Verstappen heeft tijdens zijn zegetocht in de Grote Prijs van Duitsland de snelste pitstop ooit in de Formule 1 gemaakt. De monteurs van Red Bull wisselden tijdens een van zijn vijf stops op het circuit van Hockenheim de vier banden in een tijd van 1,88 seconden. Mercedes zorgde dan weer voor de meest dramatische pitstop in de geschiedenis van de renstal. 

Red Bull was al in het bezit van de snelste pitstop. Bij Pierre Gasly stond twee weken geleden op het circuit van Silverstone de klok 1,91 seconden stil. 

De langste pitstop van de race was ongetwijfeld voor Mercedes. Toen Lewis Hamilton als een balletdanser op banden op het door het regenwater geteisterde circuit van Hockenheim een pirouette maakte en daarmee zijn voorvleugel beschadigde, moest hij naar binnen voor nieuw materiaal. Het team stond echter niet klaar en moest, terwijl de coureur arriveerde, nog een stel nieuwe banden pakken. Hierdoor verloor hij veel tijd en raakte hij nóg verder op de achtergrond. De Brit werd negende.

De snelste pitstop

De meest dramatische pitstop voor Mercedes
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pieter De Coninck

  Men zou beter een maximum zetten op het aantal mekaniekers,waarom moet dat op twee seconden gebeuren?Met minder volk zouden er meer positiewissels komen.

 • Jan Van Rompaey

  Die van Mercedes liepen rond als kippen zonder kop.

 • Peet V gilst

  heren , een vleugel doe je in 12 sec wisselen. Een team ziet wat er gebeurd en moet daar direct op in spelen , vleugel staat al klaar he. Dan de keuze in de banden...ja, dat was nu pure humor voor de anti mercedes clan. Ik heb dus flink gelachen . Ook de nep sentimenten van wolff komen mn strot uit , er zit totaal geen medeleven en emotie in , weet dat de camera op hem gericht is maar zit daar maar als een emotioneel loze pop...Dan de anderen , daar spreekt emotie uit en topsport is emotie.

 • Johan Boom

  Iedere team maakt fouten, ook het beste van het moment, en zeker in zo een onvoorziene stop. Wat heeft hammy gekregen tijdens zijn te traag rijden onder sc? Dank u nogmaals fia.

 • hugo van der speetn

  F1 is niks spannend , afvoeren die handel , het zijn niet de coureurs die het verschil maken maar de wagens. Geef iedere coureur dezelfde mogelijkheden en dan kan je pas van een wedstrijd spreken , nu is alles beperkt tot 2 of drie merken.