Verstappen gaat voor plek op podium in Monaco

Verstappen na zijn overwinning in de GP in Barcelona.
pro shots Verstappen na zijn overwinning in de GP in Barcelona.
De Nederlander Max Verstappen durft nog niet aan een tweede overwinning op rij te denken in de Formule 1. De jongste winnaar aller tijden mikt over een kleine twee weken in de beruchte Grand Prix van Monaco wel op het podium.

"Het stratencircuit van Monaco moet normaal gesproken de auto van Red Bull goed liggen, maar we moeten wel realistisch zijn als het gaat om de overwinning. Mercedes is erg sterk'', zegt de achttienjarige Nederlander in een interview op de website van Red Bull Racing.

"Eerste doel in Monaco is uit de muur te blijven. En dan hopelijk het podium halen. We gaan in ieder geval daar ons best voor doen'', zegt  Verstappen, die nog altijd aan het nagenieten is van zijn droomdebuut bij Red Bull. Hij won zondag na een vlekkeloos optreden de race in Barcelona.

De Nederlands-Limburger bewaart overigens slechte herinneringen aan zijn optreden in Monaco een jaar geleden. Verstappen, toen nog zeventien jaar en rijdend voor Toro Rosso, knalde met zijn bolide vol in de bandenstapel na een mislukte inhaalpoging bij de Fransman Romain Grosjean.

De zege van Verstappen was de eerste voor Red Bull sinds de Grand Prix van België in 2014. Teambaas Christian Horner liet maandag weten dat Red Bull verheugd is over de huidige motor van Renault. Het team worstelde vorig jaar met kuren van de Franse krachtbron.

"We hebben enorme progressie geboekt en er zit nog meer in de pijplijn. Renault heeft ons upgrades beloofd en als uitkomt wat ze zeggen, zullen we iedere race kunnen wedijveren met de Ferrari's en op sommige circuits misschien zelfs het gat naar Mercedes dichten'', aldus Horner.