Verstappen crasht zwaar in oefenritten Oostenrijk, snelste tijd is voor Leclerc

ANP
Max Verstappen heeft noodgedwongen de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Oostenrijk moeten afbreken. Hij reed zijn Red Bull van de baan en die was dusdanig beschadigd dat de 21-jarige Nederlander zijn sessie moest staken. Verstappen kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De Monegask Charles Leclerc klokte in zijn Ferrari met 1:05.086 de snelste rondetijd.

De tweede oefensessie in Oostenrijk werd ontsierd door crashes. Er stond een harde wind, waardoor de coureurs moeite hadden om hun bolide in bedwang te houden. Verstappen crashte toen hij door bocht 10 van het circuit in Spielberg reed. De Red Bull-piloot verloor de controle over zijn wagen, die met de achterzijde in de muur terechtkwam. Verstappen kon zijn wagen snel verlaten. De achterkant was beschadigd en het rechterachterwiel stond krom.

“De schade is gelukkig allemaal te repareren”, bleef Verstappen positief gestemd. “Een crash helpt natuurlijk niet, maar zoiets kan gebeuren. Ik vertelde al aan het team dat het lastig was met de wind. Die was onregelmatig en met vlagen erg sterk. Ik zat met een goed gevoel in de auto, dus dat was eigenlijk wel prima. We hebben natuurlijk nog wel wat werk te verrichten, maar alles is te repareren. We reden met een versnellingsbak voor de vrijdagen, dus ook dat vormt geen probleem.”

De training werd even stilgelegd, na de hervatting crashte ook de Fin Valtteri Bottas. Zijn Mercedes was aan de voorkant flink toegetakeld. De training werd daarop weer gestaakt. Bottas had tot dat moment de snelste tijd. Bij de derde herstart was het andermaal raak. In dezelfde bocht als waar Verstappen de fout inging, voorkwam Sebastian Vettel met veel moeite dat zijn Ferrari de muur raakte. De wagen kwam achterstevoren in het grind tot stilstand. Vettel kon de training, in tegenstelling tot Bottas, hervatten.

ANP

In het vervolg reed alleen Leclerc nog sneller dan de ronde van Bottas. Pierre Gasly, de Franse teamgenoot van Verstappen, noteerde de derde tijd. Lewis Hamilton, de leider in de WK-stand en snelste in de eerste sessie, kwam tot de vierde tijd.

Morgen volgen de derde vrije oefenritten (12 uur) en de kwalificaties (15 uur). De Grote Prijs begint zondag om 15u10.

ANPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.