Vandoorne volgende week voorgesteld als tweede rijder Formule E-team HWA?

Photo News
Het blijft voorlopig onduidelijk of Stoffel Vandoorne zijn carrière verderzet in de Formule E, het kampioenschap voor electrische racewagens. De West-Vlaming wordt nadrukkelijk gelinkt aan het nieuwe HWA-team, dat verbonden is aan Mercedes. De renstal stelde vandaag zijn wagen én eerste rijder, de Brit Gary Paffett, voor. 

Op de naam van de tweede rijder is het nog even wachten. Die wordt volgende week bekendgemaakt na afloop van de slotmanche van het Duitse toerwagenkampioenschap DTM in Hockenheim. 

Volgens gespecialiseerde media ligt Vandoorne (die moet opkrassen bij F1-team McLaren) in de balans met Maro Engel. De Duitser heeft al ervaring in de Formule E en kwam voor Mercedes uit in de DTM.

Het nieuwe Formule E-kampioenschap begint op 15 december in Saoedi-Arabië. Afgelopen seizoen ging de titel naar de Fransman Jean-Eric Vergne (Techeetah). Jérôme d'Ambrosio (Dragon Racing) eindigde als veertiende.
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rudi van dijck

  Nand, treintje rijden?? er zit een pak meer spanning in de FE dan in de F1!! De F1 dat is pas een voorbeeld van hoe het niet moet!! op zijn treintjes dus!! en niet elk circuit is goed in de FE ok, maar daar werken ze nog aan!! vergeet niet dat de FE nog steeds in zijn groei fase zit he!!. maar binnen enkele jaren zullen ze wel al meer op circuits te zien zijn!! zoals type Zolder, Assen etc. geduld met de FE komt het wel goed!!

 • nand nuyts

  E formule is treintje rijden en dan is alles gezegd.

 • ingrid grieten

  Haha, Stoffeltje gaat dus rijden met batterijen van dat springende adhd konijntje? Zijn fans kunnen nu al uitvluchten en smoezen beginnen te verzinnen als ook dit mislukt. Stroomtekort, verlengsnoer te kort,......

 • rudolf jacobs

  dan gaan we maar mee met Stoffel en naar de E formule kijken dat is toch de toekomst hopelijk krijgt hij daar wel de kans zich te laten opmerken

 • patrick morel

  Ik heb altijd het vermoeden gehad dat de auto van Alonso beter was dan die van Stoffel. Mijn vermoeden werd bevestigd als je de tijden vergelijkt die Lando Norris reed met de wagen van Alonso tegenover Stoffel en nu met de wagen van Stoffel tegenover Alonso. Hij rijdt nu ook laatste. Stoffel werd van dag één benadeeld.