Vandoorne tevreden met eerste puntengewin sinds april: “Wisten dat het hier mogelijk was”

Photo News
Stoffel Vandoorne kon gisteren eindelijk nog eens punten scoren in het WK Formule 1. Tijdens de Grote Prijs van Mexico eindigde hij op de achtste plaats. "Ik ben heel tevreden. We hebben in de voorbereiding op dit weekend hard gewerkt en we wisten dat we hier punten konden rapen", reageerde de Kortrijkzaan.

In de eerste vier GP's van het seizoen reed Vandoorne zijn McLaren drie keer in de punten: negende in Australië (25 maart), achtste in Bahrein (8 april) en negende in Azerbeidzjan (29 april). Maar daarna was het liefst vijftien races wachten tot Vandoorne nog eens een top tien haalde in zijn weinig competitieve bolide.
"Ik ben heel tevreden dat ik achtste word en zo enkele punten kan scoren. Dat is belangrijk met het oog op het constructeurskampioenschap. We kunnen nu genieten van de laatste wedstrijden.”

AFP

"De oefenritten en kwalificaties waren niet al te best", vervolgde Vandoorne. "Maar we zaten er dichter bij dan gewoonlijk en we wisten dat er in de wedstrijd verbetering zou komen. Het was een mooie wedstrijd. Na een ronde stonden we laatste en lag er veel werk op de plank, dus we vochten sterk terug. Ik haalde een paar keer goed in en ging ook goed met de banden om.”

Met de GP's van Brazilië en Abu Dhabi staan er dit jaar nog twee wedstrijden op de F1-kalender. Lewis Hamilton (Mercedes) verzekerde zich in Mexico van een vijfde wereldtitel. 

Stoffel Vandoorne zet zijn autosportcarrière na het F1-seizoen verder in de electrische Formule E. Op 15 december rijdt hij voor HWA Racelab (dat gelinkt is aan Mercedes) zijn eerste wedstrijd in Saoedi-Arabië.

EPA18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ed Nieuwenburg

  Ik ga het missen al da gemopper op stoffelke. Maar ja om hem nu om die reden erbij te houden is ook weer overdreven

 • Michael Kenters

  Geef Stoffel zijn crèmekar aan mad Max.... En die had heel wat meer punten gehaald dan Stoffel. Lees eens de commentaren van internationale F1 kenners en oud-coureurs. Steeds komt terug.dat Stoffel ondanks een slechte auto veel te weinig heeft laten zien en Max een toekomstig wereldkampioen. Jammer voor de Belgen, maar waar.

 • Patrick De Winter

  Geef Stoffel zijn crèmekar aan mad Max....zal er ook niet veel van bakken hoor!

 • Patrick De Maesschalk

  Stoffel is altijd wel spijtig in de Q3 steeds trager dan Alonso .5 a 6 tiende is in de f1 wel 3 a 4 plaatsen verder op de startgrid .

 • Christiaan Goethals

  @ingrid grieten. Stoffel rijdt nu al de achtste plaats met een crémekar.