Vandoorne over positie als derde rijder bij Mercedes: “De Formule E blijft mijn prioriteit”

Photo News
Stoffel Vandoorne wordt in de Formule 1 de derde rijder bij Mercedes. “Zijn kansen op een comeback zijn groter geworden”, aldus onze F1-watcher Jo Bossuyt. Al blijft Vandoorne z’n focus op de Formule E liggen. Zo maakte hij duidelijk via de telefoon.

“Het is heel leuk om een stapje omhoog te gaan binnen de Mercedes-familie”, opende Vandoorne. “Ik was al betrokken bij veel simulatiewerk. Maar nu wordt het een heel druk jaar voor mij. Ik zal aanwezig zijn op alle grand prixs in de Formule 1, tenzij die overlappen met een race in de Formule E. Dan kies ik voor dat laatste kampioenschap, waar ik op blijf focussen. De Formule E is mijn prioriteit. En dat weet het Formule 1-team ook.”

“Of ik graag wil terugkeren naar de Formule 1? Het is niet zo dat ik koste wat kost een comeback wil maken. En als ik als reserverijder moet inspringen, dan moet er al een ernstig accident gebeuren met Lewis Hamilton of Valtteri Botas. Daar hoop ik uiteraard niet op. Maar als ik moet invallen, dan ben ik er wel klaar voor.”

Vandoorne voert momenteel het WK-klassement aan in de Formule E. “Ik heb een heel goede seizoensstart achter de rug. Drie wedstrijden, twee keer podium... Ik denk dat ik een heel mooie toekomst in de Formule E kan hebben. Hier kan ik resultaten laten zien. Dat is het belangrijkste nu", aldus de 27-jarige West-Vlaming.

Photo News
Photo News4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Lanclus

  hopelijk blijft Mercedes AMG in de Formula 1, en dan heeft hij uiteraard een kans. Ik hoop echt op zijn come-back.

 • Ronald De Smet

  Zijn klasse als mens en als topper in zijn sport, hebben het gehaald op criticasters die denken het te weten. Een voorbeeld voor velen.

 • David Lievens

  Wolff zei vanaf dat hij vertrok bij McLaren dat hij hem zeker in Formula E wou en dat de poort naar F1 nooit gesloten was vanwege zijn talent. Dat werd weggelachen. Derde rijder bij het beste team, dan krijgt hij zeker nog aanbiedingen vd subtop. Al zou ik hem aanraden bij Mercedes te blijven. Competitieve wagen in FE en wie weet eens een race in een Mercedes in F1.

 • paul van de velde

  Als Mercedes terug de beste wagen is dan wordt Lewis Hamilton zo terug wereld kampioen omdat hij zo veel beter is dan Valtteri Botas. Had men nu Lewis Hamilton in een Williams gezet zal hij ook geen deukje in een pak boter rijden hoor.