Vandoorne: "Laatste testdag gaf ons boost die we nodig hadden. We trekken met een goed gevoel naar Sotchi"

Photo News
Komend weekend staat in Sotchi met de GP van Rusland de vierde manche van het WK op het programma. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne blikt op de website van McLaren vooruit: "Ik kende de voorbije weken veel pech en ik heb heel wat kostbare tijd verloren. Ik hoop echter dat we komend weekend onze situatie kunnen verbeteren."

Een rampseizoen is het tot nog toe voor Stoffel Vandoorne en McLaren-Honda. In Bahrein anderhalve week geleden was het onze landgenoot zelfs niet gegund om te starten door een probleem met de motor. "Ik kende de de voorbije weken veel pech en ik heb heel wat kostbare tijd verloren. Ik hoop echter dat we komend weekend onze situatie kunnen verbeteren. De race in Sotchi is geen onbekend terrein voor mij, ik heb hier in het verleden al goede resultaten neergezet. Dat is zeker een pluspunt."

Enkele dagen later kwamen er toch positieve signalen naar buiten. Tijdens de tweede testsessie legde Vandoorne liefst 81 rondjes af en klokte hij de vierde tijd van het pak. Een serieuze opsteker met het oog op de GP van Rusland dit weekend. "Na enkele moeilijke weken, was de laatste testdag in Bahrein heel bemoedigend, zowel voor mij als voor het hele team. Het was een boost die we nodig hadden. Het heeft ons bovendien heel wat nuttige informatie opgeleverd over de richting waar we naartoe willen. We trekken bijgevolg met een beter gevoel naar Sotchi."

Al verwacht Vandoorne hoe dan ook een moeilijke race. "We hebben een nadeel op circuits waar de snelheid op de rechte stukken belangrijk is (de wagen is nog te traag). Onze focus ligt op het maximaliseren van de rondetijden en het werken aan de betrouwbaarheid van de wagen. Als we de voorbeiding zonder problemen kunnen doorkomen, hebben we uiteraard een grotere kans op slagen tijdens de wedstrijd zelf. We gaan ons best doen met hetgeen we nu voor handen hebben."

Getty Images