Van acht naar tien: Formule 1 voegt twee extra GP’s (Mugello en Sotchi) aan kalender toe

De Ferrari's op Mugello (archiefbeeld).
EPA De Ferrari's op Mugello (archiefbeeld).
Van acht naar tien. De Formule 1 bevestigde zopas twee extra GP’s die dit seizoen zullen doorgaan. De GP’s van Mugello (Italië) en Sotchi (Rusland) gaan door op respectievelijk 13 en 27 september.

Na Spielberg (2x), Boedapest, Silverstone (2x), Barcelona, Spa-Francorchamps en Monza strijkt het Formule 1-circus in september opnieuw in Italië en in Rusland neer voor twee extra Grote Prijzen dit seizoen. Mugello en Sotchi worden aan de kalender toegevoegd. Van acht bevestigde manches voor het wereldkampioenschap gaat het dus naar tien.

De hoop van de FIA is om er een volwaardig seizoen uit te persen met een 20-tal Grote Prijzen. Of het zover komt, is de grote vraag. Met Mugello en Sotchi wordt het WK in elk geval weer wat uitgebreid. Vooral voor de Ferrari’s wordt het speciaal. Het circuit van Mugello (in de buurt van Firenze) is immers de thuisbasis van de Italiaanse renstal.

Lees ook: 

F1-comebacks zelden succesvol, maar dat schrikt Alonso niet af: “Het enige wat telt, is de klok” (+)

“Daar gaan we weer...”: onze F1-watcher ziet hoe Mercedes ook dit seizoen (ver) boven de rest uittorent (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Stefaan Verhaegen

    Waarom niet eens een grote prijs in zolder organiseren? Gelijk eentje erbij

  • Lucien Mertens

    Aan de saaiheid zal dat ook niet veel veranderen...