Uurschema's van Grote Prijzen in de F1 worden gewijzigd

Photo News
De Grote Prijs van België Formule 1 begint in 2018 pas om 15u10 in plaats om 14u00. Dat is een gevolg van het gewijzigde uurschema dat Liberty Media, de nieuwe organisator van de Formule 1, vandaag aankondigde.

Alle starts worden voortaan niet langer bij het begin van het uur gegeven, maar telkens om tien minuten over het uur. Alle manches in Europa en Brazilië starten ook nog eens een uur later dan voorheen. Voor Francorchamps betekent dat vertrekken op 26 augustus om 15u10. Liberty Media nam die beslissing samen met de Internationale Automobielfederatie.

"Verschillende zenders hebben de gewoonte om hun uitzending precies op het uur te starten, en zo gaat de spanning van de minuten voor de GP verloren. Door die tien minuten extra kunnen de kijkers van het volledige spektakel genieten", klinkt het. Niet alleen van de verschuiving van tien minuten, maar ook voor het bijkomende uur is de tv-logica de verklaring. "Een studie heeft uitgewezen dat er dan een groter publiek beschikbaar is."

Een andere wijziging op de kalender is het uit de weg gaan van concurrentie met andere grote sportevenementen, zoals het WK voetbal.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ingrid grieten

  "Door die tien minuten extra kunnen de kijkers van het volledige spektakel genieten”, men vergeet er enkel bij te zeggen dat het om reklamespektakel gaat, let maar op. Dus inderdaad pas om 15.10 aanzetten.

 • Dirk Vregels

  Van de tien minuten die ze later gaan starten ga je acht minuten naar reklame moeten kijken. Dus gewoon pas om 15.10 inschakelen.

 • rudolf jacobs

  maakt heel veel poen uit beste mensen,maar ik ben ook akkoord met mr Van Hoof,DTM 10X meer spanning,ik kijk wel even gedurende de 2 minuten dat ze op het eind van hets sportprogramma geven,zeker niet betalen aan telenet

 • Theo Van Hoof

  Maakt niet veel uit. Ik blijf toch niet meer thuis om een treintje te zien rijden. DTM is zoveel mooier om te kijken.

 • Marie Vandam

  Wat voor zever...