Uitspraak CEO Renault F1 doet fans dromen: “Alonso is een optie voor 2021"

Fernando Alonso in zijn eerste jaren bij Renault.
AP Fernando Alonso in zijn eerste jaren bij Renault.
Keert Fernando Alonso terug naar de Formule 1? Het gonst van de geruchten. Volgens Cyril Abiteboul, CEO van de Formule 1-afdeling bij Renault, is de Spanjaard zeker een optie.

Ondanks de aankomende besparingen en het plan om 15.000 jobs te schrappen, blijft Renault ook volgend jaar in de Formule 1. Dat nieuws kwam eerder deze week naar buiten. Verder duiken steeds meer geruchten op dat Fernando Alonso in 2021 zou terugkeren in de Formule 1 bij de Franse autoconstructeur. Alonso werd in 2005 en 2006 twee keer wereldkampioen voor de geel-blauwe renstal. 

De poppen gingen eigenlijk al aan het dansen toen Sebastian Vettel begin deze maand beken maakte dat hij Ferrari zou verlaten. De Italianen strikten Carlos Sainz van McLaren als opvolger voor Vettel. McLaren plukte op zijn beurt dan weer Ricciardo weg bij Renault. De Fransen hebben dus sowieso een zitje vrij voor volgend jaar, de grote vraag is wie de plaats zal innemen. 

Cyril Abiteboul, CEO van Renault F1, reageerde bij RMC Sport op niet mis te verstane wijze. Al zijn er naast Alonso wel nog opportuniteiten. Geen mens die weet waar de toekomst van Vettel ligt, ook Bottas (Mercedes) is een mogelijkheid. “Fernando is zeker een optie”, zegt Abiteboul. “Hij is een heel goeie piloot, maar er zijn wel nog een paar uitstekende chauffeurs die beschikbaar zijn voor 2021.” 

Alonso verliet in 2018 de koninginnenklasse van de autosport na drie moeilijke jaren bij McLaren. Na zijn pensioen richtte hij zich onder meer op het endurancecircuit. Hij won de 24 Uur van Le Mans twee keer en was vorig jaar ook de beste in de 24 Uur van Daytona. Dit voorjaar deed hij ook mee aan de Dakar Rally, hij werd 13de.

Lees ook:

Stoelendans in F1: Sainz trekt naar Ferrari, Ricciardo is zijn vervanger bij McLaren

REUTERS
EPA7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Guy Van Severen

  Hoe zal Macron nu de staatssteun uitleggen ?

 • Raf Sleurs

  Een geniale zet van Renault of eerder een wanhoopsdaad? Ik wacht af...

 • Geert Jackers

  Veel weggegooid geld, en dan 15000 mensen op straat zetten en bedelen bij de Staat. Foei Renault vergeet F1 zoek het ergens anders...

 • Ineke Visser

  Ik hoop het.

 • johan commère

  Ja , die gaan ze betalen met de miljoenen die ze vragen ( eisen ) van de staat om te kunnen overleven