Exclusief voor abonnees

Transfergeruchten in overvloed... maar wat met Stoffel?

Photo News
Hete hangijzers zat, dit weekend in Francorchamps. Of Kubica en Grosjean inderdaad sneuvelen. Vettel ook, stopt die nu of niet? Etcetera. Eén naam hoor je nergens: Stoffel Vandoorne. En of we ons daar vragen bij stellen.

Het is klassiek. Tijdens de zomerstop valt de transferpuzzel deels in elkaar. Een maand zonder koersen, des te meer tijd om te onderhandelen. Officieel was nog niets bekend bij het afsluiten van deze krant. Maar dat kan iedere minuut - is intussen misschien al gebeurd. Zoals: Mercedes en Renault die krek op hetzelfde moment zullen aankondigen dat Esteban Ocon volgend jaar teamgenoot van Ricciardo wordt. De Fransman is een beschermeling van Mercedes-baas Toto Wolff, die overwoog het 22-jarige talent in 2020 naast Hamilton te zetten. Maar uiteindelijk koos Wolff voor rustige vastheid, contractverlenging voor Valtteri Bottas, uiteraard ook op aangeven van Lewis zelf. Volgend jaar moet de wereldkampioen dus opnieuw geen concurrentie vrezen van zijn teamgenoot. Was met Ocon wel even anders geweest, maar die wordt dus bij Renault uitgezet.

Je hebt 30% van dit artikel gelezen
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • David Lievens

  Jef Lois, overduidelijk dat je Formula E nie hebt gevolgd. Dan toch graag uw uitleg waarom Stoffel moet blijven van Toto Wolff en zijn ploegmaat Paffett moet gaan. HWA was een tussenpaus voor Stoffel in afwachting van Mercedes die overneemt volgend jaar. De wagen van HWA was niet slecht maar had een slechte endurance waardoor Stoffel tijdens races nooit voluit kon gaan. Toch een podiumplaats, pole en verschillende keren in de punten gereden, maar volgens u presteer je dan niets, sterke analyse.

 • David Lievens

  De sukkelaars hieronder die Vandoorne afschieten weten niks van F1 af en denken dat je de huidige McLaren met die van vorig jaar kan vergelijken. Stoffel wil ook nergens heen, hij is testrijder voor Mercedes en zit in Formula E bij Mercedes. Vorig jaar zich al bewezen in een minder sterke auto met een poleposition en een podiumplaats, aangevuld met paar keer in de punten en nog een 2e plek tijdens kwalificaties. De wagen kwam vooral te kort op uithouding, dat zal met Mercedes wrs verbeteren.

 • Eddy Van De Velde

  Te licht bevonden

 • mano plasschaert

  Een betere auto ook voor norris dus niet te vergelijken met vandoorne!diegene met comentaar kent niks van f1

 • Meert Dominique

  Zoals altijd, enkel geld is echt van belang. Sponsors met miljoenen $ klaar en je hebt een zitje in F1. Er zijn honderden racers die de mogelijkheden hebben maar niet het kapitaal. Spijtig voor hen. In F1 zijn de auto en de technische omkadering voor 99% verantwoordelijk voor het succes, de piloot is maar een detail. Wel heel belangrijk voor de glamour en de reclame.