Tegenvallende resultaten eisen hun tol: Vandoorne ziet racedirecteur vertrekken bij McLaren

Stoffel Vandoorne en Eric Boullier.
Photo News Stoffel Vandoorne en Eric Boullier.
De tegenvallende prestaties van McLaren in het WK Formule 1 blijven niet zonder gevolgen. Eric Boullier, de racedirecteur van het team van Stoffel Vandoorne, legt met onmiddellijke ingang zijn functie neer. Het vertrek van de 44-jarige Fransman kadert binnen een aantal verschuivingen die in het kader worden doorgevoerd. 

"Iedereen binnen McLaren, vooral onze loyale fans, hadden dit jaar meer verwacht van de MCL33", zegt McLarens CEO Zak Brown op de website van het Britse team. "Dit is niet de fout van de honderden hardwerkende mannen en vrouwen binnen McLaren. De oorzaken zijn systematisch en structureel, en vereisen grote veranderingen van binnenuit. Met deze aankondiging vatten we de koe bij de horens en zetten we de eerste stap op de weg naar herstel."

Boullier bedankt op zijn beurt het "briljante team" voor de voorbije vier jaar en erkent "dat de tijd gekomen is om een stap opzij te zetten".

Het traditierijke McLaren hoopte na de wissel van motorleverancier, Renault kwam in de plaats van Honda, dit seizoen eindelijk opnieuw een voorname rol te spelen. Net zoals de voorbije jaren blijven de prestaties evenwel uit. Een vijfde plaats van Fernando Alonso in de openingsrace in Australië is de beste uitslag van een McLaren in de eerste negen GP's. Alonso staat in het WK-klassement achtste, Vandoorne pas zestiende. Bij de constructeurs is McLaren zesde (op tien teams).

Photo News21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rudi van dijck

  Mclaren heeft zichzelf weer eens zelf in de voet geschoten. eind 2017 was de wagen voor 2018 al klaar. maar voorzien nog van die Honda motor!! en dan komt die deal met Renault. en ze hadden gewoon te weinig tijd om die wagen aan te passen!!. die wagen is nu een halve Honda, en een halve Renault. en dat werkt niet. en dan word deze wagen nog eens aan de eisen van Alonso aangepast.

 • René Valkenburg

  Lucien Mertens, je moet Stoffel vergelijken met Alonzo, en dat gat is te groot, hij komt helaas niet eens in de buurt, vandaar dat de buitenlandse media denken dat dit het laatste seizoen van Stoffel word......Had het ook liever anders gezien

 • Michel Hadam

  Eens Lucien, probleem is alleen dat Stoffel nooit in een Red Bull, Mercedes of Ferrari zal rijden. Geen interesse en plek bij deze teams.....

 • Lucien Mertens

  Als Stoffel enkele races in een Red Bull, Mercedes of Ferrari rijden is er discussie mogelijk, nu niet.

 • Jan asselman

  Mc Laren had Honda nooit mogen laten gaan.