Technisch adviseur Red Bull wilde coureurs opzettelijk besmetten met corona: “Niet positief ontvangen”

REUTERS
Helmut Marko, de technisch adviseur van Formule 1-team Red Bull, heeft het plan geopperd om alle coureurs van Red Bull samen te laten komen in de hoop dat ze het coronavirus zouden oplopen en dan immuun zouden zijn tijdens het seizoen. “Dat werd niet positief ontvangen”, zegt Marko bij de Oostenrijkse publieke omroep ÖRF.

“Het was slechts in kleine kring besproken”, legt Marko uit. “Het zou een kamp worden waar we mentaal en fysiek de tijd konden overbruggen. Dat zou ideaal zijn, want dit zijn erg jonge, sterke, gezonde mannen die dan goed voorbereid zouden zijn op het WK.”

Marko was ook een groot voorstander van het doorgaan van de Grand Prix van Australië. Uiteindelijk ging de eerste race van het seizoen niet door nadat er bij McLaren een coronabesmetting was vastgesteld. Het Formule 1-seizoen ligt sindsdien stil en er is nog geen zicht op de start.

De Oostenrijker wijst ook naar de grote economische gevolgen van het stilleggen van het seizoen voor de Formule 1-teams. Deze krijgen beduidend minder inkomsten. “We moeten proberen de races intensiever te maken na de zomer. We moeten van de nood een deugd maken. Als je op een circuit meerdere races houdt, dan moet je de attractieve races uitzoeken. Waar inhaalmogelijkheden zijn.”

Het inkorten van een Grand Prix-weekend naar twee dagen is ook logisch volgens Marko. “Het wordt spannender, omdat je niet alles tot in de details kan plannen. Er komen meer onzekerheden bovendrijven. En als we pas in januari een wereldkampioen hebben, dan is dat prima. We laten gewoon de testdagen wegvallen, waardoor we meer attractiviteit hebben, tegen dezelfde kosten.”

Marko in gesprek met Max Verstappen.
AFP Marko in gesprek met Max Verstappen.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • maarten anthonis

  Voor zulke uitspraken moesten ze hem zelf besmetten en hem aan zijn lot overlaten, en geef hem alvast maar een gigaboete.

 • paul van de velde

  Maar zo is hij niet alleen hoor maar iedere zakeman en politiekers. Zo lang zij hun zakken maar kunnen vullen is het goed.

 • monique bolen

  Alleen geld telt voor deze heren de gezondheid van de mans is maar een bijrol.

 • wilfried de hert

  Geld doet menselijk denken verdwijnen.