Teambaas Red Bull: "Verstappen reed als een veteraan"

AP
Christian Horner, teambaas van Red Bull, heeft in de Grote Prijs van Rusland met grote ogen naar Max Verstappen zitten kijken. Horner zag zijn Nederlandse coureur op diens 21ste verjaardag vanaf de laatste startrij in hoog tempo opschuiven naar voren.

"Die openingsronden waren mega-goed", zei de 44-jarige Brit. "Zulke indrukwekkende rondjes hebben we lang niet gezien. Max werd vandaag 21 jaar, maar hij reed als een veteraan."

Verstappen moest vanwege een reeks gridstraffen vanaf de negentiende plek starten aan de race in Sotchi. In acht ronden rukte hij op naar de vijfde plaats, de positie die hij vooraf als maximaal haalbaar had ingeschat. Nadat de vier coureurs voor hem kort na elkaar hun pitstop hadden gemaakt, reed Verstappen zelfs geruime tijd aan de leiding, tot hij tien ronden voor het einde zelf ook naar binnen moest voor nieuwe banden. De Nederlander eindigde daardoor als vijfde.

"Sinds de GP van Monaco is Max heel sterk", zegt Horner. "Hij heeft een paar geweldige races gereden en is bezig een volwassen coureur te worden. Hij heeft ondertussen flink wat ervaring en presteert op een enorm hoog niveau."
39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Michel Hadam

  Eric Dens, serieus? Toto Wolff heeft gezegd alles voor Ocon en Russell te doen voor een F1 zitje in de toekomst. Die zullen echt wel voorkeur hebben boven Vandoorne mocht er plek vrijkomen. En Verstappen komt ook vrij over 2 jaar als Hamilton stopt. En Mercedes heeft eerder al interesse getoond in hem. Vandoorne zal dan sowieso 4e keus zijn..... Blijven dromen!

 • Jan Lanclus

  juist Eric Dens

 • Eric Dens

  En niemand lijkt hier te beseffen dat Van Doorne volgend jaar onder de vleugels van Mercedes (en zelfs onder de persoonlijke vleugels van Toto Wolf) in Formula E gaat rijden ... tot of Bottas, of Hamilton bij Mercedes zullen vertrekken.

 • Jan Lanclus

  @Jack: juist, hij heeft geen goede wagen maar ook geen rijke sponsor

 • Marc Aerts

  Ik snap het niet goed Bram, dit is toch zo duidelijk ,men wordt beoordeeld (en hier veroordeeld) op je prestaties, Stoffel heeft dat nog niet kunnen laten zien met deze slechte wagen.En by the way je ziet ook wat er aan het gebeuren is , Ocon zelfs geen zitje voor volgend jaar.Men moet Sfoffel een eerlijke kans geven anders kunnen je hem niet beoordelen.