Stoffel Vandoorne wordt in GP van Groot-Brittannië 17de in eerste vrije oefensessie

Photo News
Stoffel Vandoorne heeft met zijn McLaren-Renault de zeventiende tijd neergezet tijdens de eerste vrije oefensessie voor de Grote Prijs van Groot-Brittannië, de tiende manche in het WK Formule 1. 

Op het circuit van Silverstone legde de West-Vlaming 25 rondes af. Hij noteerde daarbij een toptijd van 1:30.416. Fernando Alonso, Vandoornes ploegmaat, lukte met 1:30.322 de 15de chrono.

De regerende wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) toonde zich de snelste met een rondje van 1:27.487. Zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas (1:27.854) werd tweede op 367 duizendsten. De Duitse WK-leider Sebastian Vettel (Ferrari) moest tevreden zijn met de derde plaats, na een rondje in 1:27.998. 

De tweede vrije oefensessie vindt vanaf 15u Belgische tijd plaats. 

Photo News5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Rompaey

  Waarom rijdt Stoffel volledig over de kerbstones om het begin van een chicane te nemen? De stukken van de voorspoiler vlogen in het rond. Daar maakte hij een zeer zware fout. Vergelijk de behaalde punten eens met Alonso !

 • Ramon Simon

  Zo traag die McLaren. Zack Brown spreekt over 2-10 jaar om terug competitief te zijn, misschien dat Alonso daardoor vertrekt. 20 miljoen per jaar om in tweepeekaatje te rijden. Alonso heeft geen jaren meer, als hij nog iets wilt winnen moet hij naar een ander team of andere klasse. Welke rijder zou nu naar McLaren willen? Tenzij ze ook een payteam worden, dat is dan helemaal de ondergang.

 • Johan Smets

  3sec. verschil met Hamilton ... een erg groot verschil in de F1. Het zegt inderdaad iets over hoe slecht de Mc Laren wagen wel is. Stoffel en zijn management zouden best naar alternatieven op zoek gaan voordat men het geloof in hem kwijt is. Nu weet iedereen nog dat het met de wagen te maken heeft.

 • rudy bryssinck

  Blijf er niet meer voor thuis

 • Paul Willems

  Je moet de baas niet buiten gooien, je moet datmet de auto doen.