Stoffel Vandoorne in 2016 weer testrijder bij McLaren

Stoffel Vandoorne.
BELGA Stoffel Vandoorne.
Stoffel Vandoorne, wereldkampioen in de GP2, wordt in 2016 weer test- en reserverijder bij McLaren. Dat bevestigde de Britse renstal vandaag op zijn website. De Spanjaard Fernando Alonso en de Engelsman Jenson Button, allebei voormalig wereldkampioen, blijven de wedstrijdrijders van het team.

Vandoorne wil zijn werk als test- en reserverijder wel combineren met een kampioenschap. "Ik wil volgend jaar zeker racen. Dat zal me scherp, fit en alert houden. Als er dan een opportuniteit komt in de Formule 1, zal ik er meteen honderd procent klaar voor zijn. Wat ik zal racen, weten we nog niet. Er zijn verschillende mogelijkheden en die neem ik nu met de teamleiding door. De Super Formula is zeker een optie. Binnenkort doe ik alvast een test in Japan, maar er is nog niets beslist."

"Mijn droom blijft om in de F1 te kunnen racen en te winnen. Tot nu toe was ik in elk kampioenschap dat ik reed succesvol en ik voel dat ik het in de Formule 1 ook waar kan maken. Het zou mooi zijn voor België om weer een piloot in de Formule 1 te hebben. Het is alweer een hele tijd geleden dat een Belg potten kon breken in de koninginnenklasse."

"Met Alonso en Button heb ik een goede verstandhouding. Tijdens de raceweekends breng ik veel tijd met hen door. Uiteraard praten we veel over auto's en racen, maar ook over het gewone leven. Het is fijn dat ik goed met hen overweg kan."