Exclusief voor abonnees

Stapt Mercedes uit de Formule 1? Onze watcher in Spanje denkt na over een wild gerucht

Decoster
Onze F1-verslaggever Jo Bossuyt houdt ook in Barcelona zijn dagboek bij. Volg hem achter de schermen en beleef vanop de eerste rij wat in en rond de paddock gebeurt.

-> Zaterdag 11 mei, 8u
*Muts bis

Sommige lezers zijn bij de pinken. Er wordt me gemeld dat ik in de vorige aflevering van mijn dagboek een foto van Hamilton bij het onderwerpje ‘muts’ zette, met een pijl die wees naar een blikje drank. Maar blijkbaar legde ik nooit uit waarom die pijl daar stond. Klopt. Compleet vergeten. Terwijl ik de foto eigenlijk speciaal gemaakt had om het te hebben over dat ritueel van Lewis, als hij de donderdagnamiddag voor de race naar beneden komt voor zijn persbabbel: dan stapt hij eerst naar het koelkastje en haalt daar een blikje uit. Dat zet hij dan keurig naast zich op de tafel, maar drinkt er tijdens de persconferentie, die toch wel een klein halfuur duurt, geen druppel van. Waarom hij het ding dan uit de koelkast haalt? Omdat het een busje is van een teamsponsor, natuurlijk.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • valere vermeulen

  Een vraag om over na te denken, Mercedes is ook uit het DTM gestapt. Trouwens DTM is veel spannender dan F1. Er zitten een paar jonge snaken tussen waar de ouwe rotten hun handen vol mee hebben.

 • Carl Parker

  raf peeters: de snelste wagens kunnen ze zwaarder maken door gewicht toe te voegen, dat gebeurt in andere races ook, maar ja, bij F1 is de constructeurstitel het belangrijkste, niet de piloot.

 • Harold Anckaert

  Waarom doen VW, BMW, Opel en Audi dan niet mee in de F1? Het is natuurlijk wel jammer te constateren dat niet de beste rijder wint, maar wel de beste auto!!

 • Walter Van de Reck

  De Duitse ingenieurs zijn gewoon te sterk, als zij meedoen aan motorsportzoals F1 of Le Mans rijdt iedereen voor de 2 de plaats.

 • Jan Van Rompaey

  Bij de aankomst stonden dezelfde rijders op hun startpositie behalve Hamilton. Saaier kan het niet meer worden.