Silverstone vijf jaar langer op F1-kalender

Photo News
De voorbije maanden was er steeds meer onzekerheid over de toekomst van de Britse GP. Nadat de British Racing Drivers Association het vorige contract vroegtijdig had ontbonden dreigde  het iconische circuit van Silverstone, en daarmee ook de Britse GP,  na dit jaar van de F1-kalender te verdwijnen.

In de aanloop naar de GP van Groot-Brittannië, die komende zondag op het circuit van Silverstone wordt verreden, werd echter bekendgemaakt dat de Britse GP nog minstens tot en met 2024 op Silverstone zal doorgaan.

De voorbije maanden werd er druk onderhandeld over een contractverlenging waarbij het verlagen van de organisatiekost één van de belangrijkste thema’s was. Uiteindelijk werd er een akkoord bereikt en kon Formule 1-baas Chase Carey vandaag het heuglijk nieuws meedelen.

“We zijn erg blij dat we kunnen bevestigen dat de Britse Grand Prix op zijn minst tijdens de komende vijf jaar op de F1-kalender zal staan. Daarbij zal de race gewoon blijven doorgaan in Silverstone,” aldus Carey.

“We hebben steeds gezegd dat we voor de lange termijn onze historische circuits op de kalender willen houden. Silverstone en Groot-Brittannië liggen aan de oorsprong van de Formule 1 die teruggaat tot in 1950.”

De verlenging van het contract zal de F1-paddock ongetwijfeld veel plezier doen. Lewis Hamilton in het bijzonder. De Britse vijfvoudige wereldkampioen zei vorige week nog tegenover Sky F1 “te zullen vechten” voor het behoud van de Britse GP. “Silverstone is het ultieme racecircuit. Dit is een grand prix die we nooit mogen verliezen. Indien dat gebeurt verliest de Formule 1 enorm, het verliest dan zoveel van haar essentie. 

“Deze race heeft het ongelooflijkste publiek van gans het seizoen, dit raceweekend kent het meeste aantal toeschouwers tijdens een raceweekend. Geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om dat te laten gebeuren. Ik zal enorm hard vechten om de F1 in Silverstone te houden.”

Hamilton won al vijf keer de Grand Prix van zijn thuisland. Na een mindere GP van Oostenrijk zal hij onder impuls van zijn thuispubliek ongetwijfeld voor een zesde succes gaan op het mythische Silverstone .

Hamilton won al vijf keer op Silverstone
Photo News Hamilton won al vijf keer op SilverstoneReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.