Sebastian Vettel moet oppassen voor schorsing in Formule 1

Photo News
Formule 1-coureur Sebastian Vettel zal zich de komende grands prix keurig moeten gedragen. De Duitser van Ferrari heeft inmiddels in het strafsysteem van autosportbond FIA negen strafpunten verzameld. Bij twaalf strafpunten binnen een jaar volgt automatisch een schorsing van één wedstrijd.

Op Monza werd Vettel onlangs nog beboet met een tijdstraf van 10 seconden en drie strafpunten, nadat hij bij het terugkeren op de baan (na een spin) bijna een botsing veroorzaakte met Lance Stroll. Maakt hij komend weekeinde in de GP van Singapore eenzelfde overtreding, dan is hij er de eerstvolgende keer niet bij. Dat geldt ook voor de GP's van Sotchi en Japan.

Pas op 19 oktober raakt hij twee strafpunten kwijt die hij een jaar geleden kreeg. Het systeem is in 2014 ingevoerd en Vettel heeft van alle Formule 1-coureurs de meeste strafpunten (24) verzameld. Op de ranglijst der zondaars wordt de Duitser gevolgd door Max Verstappen en Romain Grosjean. Tot een schorsing kwam het nog nooit.

AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.