Exclusief voor abonnees

Sauber, Toro Rosso of... exit? F1-zitje vastkrijgen voor 2019 wordt geen sinecure voor Vandoorne

De Coster
Het is nu officieel: Stoffel Vandoorne (26) rijdt in 2019 niet voor McLaren. Onze landgenoot wordt vervangen door Lando Norris, beschermeling van CEO Zak Brown. Wat nu? Het management van de West-Vlaming werkt al maanden aan een stek voor 2019. Maar zowat overal liggen de kaarten moeilijk. Zowel bij Sauber als Toro Rosso, op dit moment de enige uitwegen.

Het zat er al lang aan te komen. McLaren en Stoffel Vandoorne, het was een afgesloten verhaal. Dat vijf jaar geleden nochtans heel mooi begon. Toenmalig McLaren-baas Ron Dennis werd door ex-coureur Alexander Wurz getipt over een groot, nieuw talent. Een jonge Belg die toen in de Formule Renault 2.0 reed. Zowat iedereen die de carrière van de West-Vlaming volgde, wist: uit het juiste hout gesneden voor de absolute top. Vandoorne werd prompt opgenomen in het jeugdprogramma van McLaren, pakte ondertussen met groot vertoon de titel in GP2 - nu 'Formule 2' - en promoveerde in 2017 naar de Formule 1. Helaas voor hem op een verkeerd moment. 

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Richard Vandebosch

  Ronaldo zet max in stoffel zen auto,dan bakt hij er ook niks van hij is max niet God hoor

 • Ronaldo vatrijp

  Had hij maar de helft van Max, dan had hij allang een stoeltje.

 • David Lenders

  Denk dat hij wel kans maakt op een zitje bij Toro Rosso. Honda is nog niet vergeten dat hij als een van de weinigen binnen McLaren zich nooit kritisch heeft uitgelaten over Honda. Ze hebben ook van dichtbij zijn talent kunnen zien, zeker in de Formula Nippon. Japanners hebben het wel voor mensen die respect tonen, die nederig zijn en niet roepen en tieren.

 • Pieter De Roeck

  Believe me. Stoffel blijft in de F1. Wie wil wedden ?

 • Katrien Deprez

  Stoffel moet in de F1 blijven want is zeker een talent! Heeft geen eerlijke kans gekregen! Hallo belgie,laat jullie allemaal maar horen! Yves lapauw.