Rosberg snelste in Oostenrijk, maar zware crash overschaduwt GP

Nico Rosberg heeft in Oostenrijk zijn derde zege van het seizoen geboekt. De Duitser van Mercedes was sneller dan ploegmaat en concurrent Lewis Hamilton en komt zo tot op tien punten van de WK-leider in de stand. Felipe Massa is derde en verschijnt zo voor het eerst dit seizoen op het podium. Max Verstappen eindigt op een mooie achtste plek. De GP werd wel overschaduwd door een zware crash. Meteen na de start op de Red Bull Ring in Spielberg kwam het tot een stevige botsing tussen de Spanjaard Fernando Alonso (McLaren-Honda) en de Fin Kimi Räikkönen (Ferrari).

De Britse wereldkampioen en WK-leider Lewis Hamilton mocht vandaag voor de zevende keer dit seizoen op de pole vertrekken, maar hij zag vrijwel meteen na de start Rosberg passeren. Even later werd de race zeven ronden stilgelegd na een spectaculaire aanrijding tussen de Spanjaard Fernando Alonso (McLaren) en de Fin Kimi Räikkönen (Ferrari). Beide piloten kwamen met de schrik vrij. Voorin bleef Hamilton zijn Duitse teamgenoot opjagen, maar de Brit moest zich bij zijn tweede plaats neerleggen toen hij een tijdstraf van vijf seconden kreeg wegens het overschrijden van de witte lijn bij het verlaten van de pits.

In de WK-stand blijft Hamilton aan de leiding, maar hij ziet wel Rosberg naderen tot op tien punten. De volgende Grote Prijs staat op 5 juli op het programma. Dan treden de F1-piloten in Silverstone aan in de GP van Groot-Brittannië.

AFP
EPA
REUTERS
AFP