Rood licht voor Marussia

AFP
Formule 1-renstal Marussia mag de hoop te kunnen deelnemen aan het nieuwe seizoen (voorlopig) opbergen. Verschillende teams hebben hun veto uitgesproken tegen een terugkeer van de Russen. Marussia ging eind vorig jaar failliet maar hoopte in 2015 op een doorstart als Team Manor. De renstal wilde op 15 maart met de bolides van 2014 aan de start van de Grote Prijs van Australië verschijnen, maar daar steekt de concurrentie een stokje voor.

"Om met de wagens van 2014 te mogen starten, had ik het akkoord van alle ploegen nodig. Maar dat is niet gebeurd. Drie of vier stemden tegen in de Strategy Group", zegt F1-topman Bernie Ecclestone in het Britse dagblad The Independent.

Omdat F1-teams drie Grote Prijzen mogen missen, heeft Marussia in theorie tijd tot half april (en de GP van Bahrein) om een nieuwe en goedgekeurde bolide te bouwen. Er zouden gesprekken zijn met een nieuwe investeerder.

Marussia had op basis van de resultaten uit het verleden uitzicht op zo'n 40 miljoen euro prijzengeld. Dat bedrag wordt nu verdeeld onder de andere teams, zo bevestigt Ecclestone.

Door het wegvallen van Marussia zullen er half maart slechts achttien bolides uit negen renstallen deelnemen aan de start van het WK in Melbourne. Het is geleden van 1969 dat het deelnemersveld zo beperkt was.