Red Bull-topman: “Sluit niet uit dat Max Verstappen dit seizoen nog wereldkampioen wordt”

Helmut Marko (centraal) met links van hem Max Verstappen na de overwinning in de Grote Prijs van Duitsland.
Photo News Helmut Marko (centraal) met links van hem Max Verstappen na de overwinning in de Grote Prijs van Duitsland.
Nog een paar GP’s en dan heeft Red Bull een auto die even snel is als die van Mercedes. Dat stelt Helmut Marko, topman van de renstal van de Nederlander Max Verstappen.

“In Monza krijgen we van Honda een verbeterde motor en in Rusland hebben we de beschikking over een nieuwe brandstof. Motorisch moet er dan geen verschil meer zijn”, zegt Marko in het Duitse vakmagazine ‘Auto, Motor und Sport’. De Red Bull-baas denkt dat Verstappen zelfs nog wereldkampioen kan worden. “Uitsluiten doe ik het zeker niet.”

Verstappen won vorige zondag de Grote Prijs van Duitsland en staat derde in de tussenstand van het WK. Met nog tien races te gaan heeft de Nederlander 63 punten achterstand op WK-leider Lewis Hamilton. Het verschil met nummer twee Valtteri Bottas bedraagt 22 punten.

“We zitten er al heel dichtbij, dat zagen we al in de laatste kwalificaties”, meent Marko, die Verstappen op 16-jarige leeftijd naar Red Bull haalde. “Op Silverstone waren we minder dan twee tienden langzamer dan Mercedes. Op Hockenheim hadden we ook veel sneller kunnen zijn als we niet wat technische problemen hadden gehad. Het gaat gewoon de goede kant op.”

Betere coureur

Voorts ziet Marko dat Verstappen een steeds betere coureur wordt. “Wat hij in de regen op Hockenheim liet zien, was sensationeel. Toen hij eenmaal aan de leiding reed, was hij verreweg de snelste van allemaal. En ik denk dat hij nog niet eens op de limiet zat. Max schat de risico's zo goed in, heeft het juiste gevoel voor de banden en in de rechtstreekse duels is hij nagenoeg foutloos. Heel anders dan die jongens van Mercedes, die zijn wiel-aan-wiel-gevechten helemaal niet meer gewend.”

Verstappen acht zich komend weekend in de Grote Prijs van Hongarije ook weer niet kansloos voor de overwinning. “De Hungaroring is een heel technisch circuit. Het is één van mijn favoriete circuits en onze auto is hier normaal gesproken goed.”

Photo News17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Berry Colijn

  Er zegt hier iemand dat Max tekort zal komen voor een WK kampioenschap. Nou, vertel, wat komt Max tekort!! Een jongen van 21 jaar, al 7x een race gewonnen en 26 keer op het podium!! Welke 21-jarige heeft dat ooit gedaan. Ik denk maar weer, AFGUNST.

 • Berry Colijn

  Max Verstappen kende een langzame start en een 360 graden spin, maar in tegenstelling tot de rest bleef het daarbij voor hem en won hij de race. Na afloop stond hij Martin Brundle te woord. De Sky Sports-verslaggever schrijft in zijn column te hebben genoten van Verstappen. 'Ik interviewde Max in parc ferme toen hij zijn helm afzette. Hij was net zo rustig als iemand die op de bus staat te wachten en hij had totaal geen haast. Na de bizarre race leek het alsof hij de baas was, zo op zijn gemak.

 • Ineke Visser

  Beetje erg positief maar snap wel waarom hij het zegt zeker nu na Hockenheim.

 • Roger Deprez

  F1 is zowat het enigste sport waar de auto belangrijker is dan de piloot en vermits Mercedes al jaren de beste auto heeft en goede piloten maar niet beter als andere is het voor Max moeilijk om wereldkampioen te worden.

 • Peet V gilst

  zet de druk maar op mercedes....zitten al te lang in n comfort zone. Nu gaat t allemaal n stuk minder en Max komt eraan. Max , the best