Red Bull is er gerust in dat Verstappen blijft: “Max geniet van het rijden voor ons team”

Photo News

Red Bull verwacht dat Max Verstappen zijn lopende contract bij het Formule 1-team gewoon uitdient. Teambaas Christian Horner vreest in het geheel niet dat de Nederlander zich dit seizoen nog laat verleiden tot een vertrek naar een beter team. “Daar maak ik me helemaal geen zorgen over”, zegt Horner op Autosport.com. “Max geniet van het rijden voor ons team en hij ziet de vooruitgang die we boeken.”

Verstappens contract loopt eind 2020 af, maar er is een clausule opgenomen dat hij eerder weg kan als de prestaties tegenvallen. De exacte inhoud van die clausule is niet bekend, maar bij Red Bull leefde voor de Grote Prijs van Oostenrijk wel de angst voor een tussentijds vertrek omdat de Nederlander nog geen race had gewonnen.

Inmiddels zijn de omstandigheden veranderd. Verstappen zegevierde in Oostenrijk en zondag ook in Duitsland. “We hebben twee races gewonnen en stonden een aantal keer op het podium, dus ik heb het volste vertrouwen dat Max bij ons blijft. Het is zaak dat we ons blijven focussen op het verbeteren van de auto”, aldus Horner nog.

De Formule 1 heeft er dit seizoen elf races opzitten. Lewis Hamilton leidt in de WK-stand met 225 punten, gevolgd door Valtteri Bottas met 184 punten. Verstappen is de nummer drie met 162 punten. De Nederlander mag zich wel de beste coureur over de afgelopen drie races noemen. Hij vergaarde mede door zijn zeges in Oostenrijk en Duitsland 62 punten, meer dan wie ook. Hamilton scoorde 'slechts' 38 punten. Komend weekend is de Grote Prijs van Hongarije.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddie Lamers

  Verstappen als vervanger voor Bottas naar Mercedes zou prachtig zijn. Komen we er achter wie de beste rijder is. Komt er de broodnodige actie waar de F1 op zit te wachten.

 • Anthony Peeters

  Ik denk toch niet dat verstappen zijn contract gaat verlengen! Bottas gaat niet lang meer bij Mercedes blijven en als die met geld naar hem gooien zal het toch moeilijk zijn om hem te houden. Je kan een schitterende rijder zijn maar als die auto overal 2 km/h trager is ga je nooit het kampioenschap winnen. Dan maak je alleen kans in de tragere technischere circuits.

 • Jacobus Trijp

  Zo een top F1piloot zullen ze niet gauw meer vinden.

 • Patrick De Maesschalk

  Een toekomstige Groot Wereldkampioen!

 • Dirk Vregels

  Een eerste jaar met een nieuwe motorleverancier vraagt de nodige samenwerking van twee kanten om het tweede jaar volop te kunnen presteren. Dus als Max afhaakt bij Red Bull dan toont hij geen enkele vorm van loyaliteit. Hij moet, wonende, in Monaco geen inkomstenbelastingen betalen omdat hij buitenlander is dus geld is ook geen reden.