Red Bull gaat in zee met Aston Martin

getty
Het Formule 1-team van Red Bull heeft vanaf 2018 een nieuwe hoofdsponsor. Het Britse automerk Aston Martin verbindt zijn naam aan de renstal die eigendom is van de Oostenrijkse energiedrankfabrikant. De volledige naam van het team luidt vanaf volgend jaar Aston Martin Red Bull Racing.

Red Bull en Aston Martin werken al anderhalf jaar samen aan de ontwikkeling van een nieuwe superwagen, de zogeheten Aston Martin Valkyrie. De samenwerking krijgt nu nog meer gestalte door de opening van een nieuwe afdeling bij de fabriek van Red Bull in het Engelse Milton Keynes. Er komen 110 arbeidsplaatsen bij en ook het Formule 1-team van Red Bull zal volgens teambaas Christian Horner profiteren van de technologische samenwerking.

De bolides bij Red Bull worden bestuurd door de Australiër Daniel Ricciardo en de Nederlander Max Verstappen. Ricciardo won dit seizoen de GP in Azerbeidzjan en stond daarnaast nog zes keer op het podium. Hij is voorlopig vierde in de WK-tussenstand. Verstappen moet vooralsnog tevreden zijn met één derde plaats (in China) en de zesde positie in het WK-klassement. Al zeven keer haalde het Nederlandse toptalent de finish dit seizoen niet, vaak omdat zijn bolide hem in de steek liet. 

photo_news3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pinda Rene

    Ze zouden toch echt wel met een motor moeten komen waarmee je een wk kan winnen, zo niet, dan rijd Max in 2019 voor Mercedes (is contractueel vastgelegd, daarom heeft Bottas maar voor 1 jaar kunnen tekenen)

  • Anonymous101

    Zover ik weet, gaan ze nog niet met een motor van hun rijden. Maar zou er niet raar van staan te kijken als dat wel zo was. Jammer voor verstappen en ricciardo want dan zie ik heb komende jaren nog geen wk's winnen

  • martie van zyl

    gaan ze dan ook met motoren rijden van Austin Martin? want tegen de tijd dat een nieuwe motorleverancier een topmotor klaar heeft zijn we weer een paar jaartjes verder. Zie Honda....