Reconstructie van 29/12/2013, de ongeluksdag van Michael Schumacher

AFP
Vandaag is het exact één jaar geleden dat Michael Schumacher, zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1, in de Franse Alpen het slachtoffer werd van een zwaar ski-ongeval. Op 29 december 2013 waren alle ogen in de wereld gericht op Méribel. In dat Franse ski-oord was het dat 'Schumi' een val maakte waar hij de dag van vandaag nog altijd de gevolgen van draagt. Het Duitse F1-icoon lag eerst maandenlang in coma. Sinds deze zomer revalideert Schumacher thuis. Niemand die weet of hij nog ooit de oude wordt. Wij reconstrueerden die fatale 29 december 2013 van uur tot uur.

11 uur:
Michael Schumacher skiet met zijn zoon Mick en enkele vrienden op de piste in Méribel. De Duitser komt in aanraking met een rotsblok en valt zowat tien meter verder met zijn hoofd op een ander rotsblok. Bij zijn val breekt zijn helm in stukken.
11.07 uur:
Bij de bergwacht komt een noodoproep binnen van Schumachers skivrienden.
11.15 uur:
Reddingswerkers arriveren op de plaats van het ongeval en beslissen niet veel later een helikopter op te vorderen.
11.30 uur:
De helikopter brengt Schumacher over naar het kleine ziekenhuis in Moutiers. Een plan waar snel van wordt afgestapt. Gezien de ernst van zijn verwondingen beslissen de arts om Schumacher over te vliegen naar het grotere hospitaal van Grenoble.
12.40 uur:
De helikopter landt op het dak van het ziekenhuis in Grenoble. Schumacher ondergaat bij aankomst meteen een spoedoperatie. Ondertussen sijpelen meer details door over het ongeval. Schumacher zou nog een tijdlang bij bewustzijn zijn geweest. "Hij was slechts licht ongerust. We denken aan een hersenschudding, maar niks ernstigs", meldt een bron bij de toeristische dienst. Een bericht dat de hele wereld op het verkeerde spoor zet, zo zal later blijken.
14.56 uur:
Sabine Kehm, manager van Michael Schumacher, komt met een verklaring naar buiten. "Michael is bij een skivakantie in de Franse Alpen op zijn hoofd gevallen. Hij droeg een helm en was niet alleen. Bij zijn val waren geen andere personen betrokken." Intussen komen ook Schumi's vrouw Corinna en zijn kinderen aan bij het ziekenhuis in Grenoble.
18 uur:
Gerard Saillant, lijfarts van 'Schumi' en een persoonlijke vriend, arriveert bij het ziekenhuis. De Fransman geraakt enkel met de hulp van enkele agenten door de zee van journalisten die zich intussen voor het ziekenhuis heeft verzameld.
22.36 uur:
Vanuit het ziekenhuis wordt een eerste officieel communiqué de wereld ingestuurd. "Michael Schumacher heeft een zwaar hersenletsel opgelopen en ligt momenteel in coma. Zijn toestand is kritiek."

REUTERS
AP
AFP
REUTERS
AFP