Ga naar de mobiele website
^ Top

Räikkönen zet bij comeback meteen snelste oefentijd neer

getty
De Fin Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) heeft zijn wederoptreden in de Formule 1 niet gemist. 'The Iceman' zette vandaag tijdens de eerste dag van de oefenritten in het Zuid-Spaanse Jerez meteen de snelste rondetijd neer. Achteraf verklaarde hij dat hij heel tevreden was over zijn eerste dag.

"Ik deed precies wat het team voorzien had. We hebben vanalles geprobeerd en nagekeken. Alles verliep normaal voor een eerste dag oefenen in een nieuwe bolide", verklaarde de wereldkampioen van 2007.

"Mijn eerste indrukken zijn heel goed en ik ben ook blij met de manier waarop ik rijd. Toch zijn er nog domeinen waarin de bolide nog kan verbeterd worden, maar ik ben zeker niet ongerust. Na drie weken testrijden zal er veel duidelijk zijn. Ik voel me goed in de wagen en ik kende eerder al minder goede eerste dagen in andere wagens", klonk het bij de Fin, die bij Lotus-Renault ploegmaat is van derde piloot Jérôme D'Ambrosio.
 
Räikkönen won in zijn eerste carrière achttien Grote Prijzen en pakte zestien keer de polepositie. De Fin stond bovendien 62 keer op het podium van een GP en werd in 2007 in een Ferrari wereldkampioen. (belga/svm)

getty
getty
Meer over


Meld een bug