Potje van Max Verstappen kookt over nadat oerdomme actie van collega hem zege kost

RV
“Ik hoop dat ik hem niet tegenkom in de paddock”, brieste Max Verstappen na de GP van Brazilië. De Nederlander doelde op Esteban Ocon, de achterblijver die Max Verstappen met een oerdom manoeuvre van de baan reed. Wel, beide heren kwamen elkaar na de race tegen, en er kwam duw-en trekwerk bij te pas. Onze noorderbuur krijgt een taakstraf voor het incident. 

Na een indrukwekkende race leek Max Verstappen op het circuit van Interlagos op weg naar zijn derde triomf van het seizoen. De Nederlander had met een prachtig manoeuvre Lewis Hamilton achtergelaten en hoefde ook niet meer naar binnen om een setje nieuwe banden op te halen. Nederland maakte zich op voor een groot feest, tót achterblijver Esteban Ocon even de show dacht te stelen. 

Verstappen wilde de Fransman dubbelen, maar Ocon wilde niet wijken. Het gevolg: een tik, waardoor de Red Bull-bolide begon te spinnen. “Wat een idioot”, riep onze noorderbuur, waarna hij ook zijn middelvinger opstak. Weg was de zo goed als zekere zege, Hamilton ging hem weer voorbij. 

“Wat er hier gebeurd is, daar heb ik geen woorden voor”, vertelde een ontgoochelde maar ook furieuze Verstappen na de race. “Wat een idioot, die Ocon. Ik deed alles goed, maar dan word ik geramd... Ik hoop dat ik hem niet tegenkom in de paddock, want dan...” Maar de Nederlander en de Fransman kwamen elkaar wel degelijk tegen bij de weegschaal, waar de coureurs zich na afloop dienen te melden. En daar liep het mis. 

De Nederlander ging verhaal halen, waarna er wat duw-en trekwerk bij te pas kwam. Ocon geeft ook te kennen dat Verstappen verbaal uithaalde. “Hij riep dingen als you pussy en hij zou mij echt slaan. Erg onprofessioneel van hem”, aldus de piloot van Force India. Uiteindelijk werd Verstappen door een official weggestuurd. Even nadien werd bekend dat hij zich vanwege het fysieke contact moest melden bij de wedstrijdleiding. De reglementen stellen dat je geen fysiek contact mag zoeken in de garage. Na beraad kreeg de Nederlander een taakstraf. Hij moet zich binnen een half jaar twee dagen inzetten voor een door de internationale autosportfederatie te bepalen maatschappelijk project.

Ocon gaf ook nog zijn relaas over het incident. “Ik kwam met nieuwe banden uit de pits en ik ging aan de buitenkant langs Max zoals ik bij veel andere coureurs eerder in de race deed. Ik zat aan de binnenkant, maar kreeg geen ruimte. Ik ben toch ook een slachtoffer, want ik spinde toch ook? Ik heb het recht om mezelf te ontdubbelen.” 

Christian Horner, de teambaas van Red Bull, meent dat Max Verstappen zich nog goed heeft ingehouden. “Om eerlijk te zijn, Esteban is goed weggekomen met een duwtje”, vertelde hij aan Sky Sports. “Ik begrijp absoluut niet wat Ocon aan het doen was. Als je een achterblijver bent, moet je je niet gaan bemoeien met de leider. Hij ligt een ronde achter. Hij heeft niet de snelheid en hij klapt zijn auto aan de binnenkant. Dit sloeg nergens op. Maar Max heeft zich echt nog ingehouden achteraf.” 
164 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf peeters

  De renstal en baas van Ocon heeft inmiddels ook hun verklaring gegeven en die was kort en krachtig"Het is niet omdat je aan de leiding rijdt dat er plots voor de leider andere regels gelden"Ocon heeft niks verkeerd gedaan en de 10" straftijd was on-rechtvaardig.Soms wil de wedstrijdleiding niet hun gezicht verliezen ,maar bij deze hebben ze dit wel met hun beslissing.

 • Dirk Hofstede

  Beste lezer , ik als Nederlander vind al die kritiek op Max vanuit Belgie wel heel vervelend. Lijkt wel of jullie ons meer haten dan wij de Duitsers 70 jaar geleden. Max kan er toch ook niks aan doen dat hij een Belgische mama heeft.

 • Geert Corens

  Ocon heeft volkomen gelijk. Verstappen compleet gefrustreerd. F1 onwaardig !

 • gerd de geest

  Ik zie enkel Verstappen die de deur dichtknalt voor Ocon. Spiegeltjes gebruiken Max!! Ach ja, eens een brokkenpiloot, ...

 • Marko Decandt

  Gaspar Bosteels, Eindelijk, dank u voor je reactie. Eindelijk iemand die de race echt gezien heeft. Iedereen zit hier maar commentaar te geven op iets wat ze denken dat gebeurd is. Ocon reed idd achter Max en was sneller en wou zich ontdubbelen. Al die nonsens over blauwe vlaggen.