Pirelli: "Klapband was Vettels eigen schuld"

REUTERS
Bandenleverancier Pirelli heeft Sebastian Vettel de les gelezen na de Grand Prix van België. De Duitse coureur van Ferrari was gisteren veel te lang doorgereden op zijn setje banden en werkte op die manier zelf een lekke band in de hand.

Vettels rechter achterband klapte in de voorlaatste ronde, net na het uitkomen van de snelle bocht Eau Rouge. De Duitser zag daardoor een zekere derde plaats uit zijn handen glippen. De viervoudig wereldkampioen reageerde furieus en weet de klapband aan de slechte kwaliteit van het rubber van Pirelli. "Dit mag toch niet gebeuren. Als het 200 meter eerder was gebeurd, had ik hier niet meer gestaan", wees hij op de gevaarlijke plek waar het gebeurde. De bolides razen met 300 kilometer per uur door de beruchte bocht.

Pirelli wees op voorschriften uit 2013, die Ferrari op het circuit van Spa-Fancorchamps niet naleefde. De mediumband die om de wielen van Vettel zat, kon maximaal 22 rondjes mee. De Duitser was al aan zijn 27e ronde bezig en reed dus volgens directeur Paul Hembéry van Pirelli op compleet versleten banden.