Oorlog in team Vandoorne

kos
Het zat er al een tijdje aan te komen. Ruzie met de andere aandeelhouders kostte uiteindelijk de kop van Ron Dennis, grote baas van McLaren. Het is nu afwachten wat dat betekent voor het F1-team. En voor onze Stoffel Vandoorne. Dennis was immers synoniem met McLaren. En een overtuigde fan van de 24-jarige West-Vlaming.

Ruzie. Over een privékwestie, gaat het gerucht. Ruzie die escaleerde tot oorlog, de voorbije twee jaar. Uitgevochten met geld en stemmen in de vergadering van de aandeelhouders. Langs de ene kant Ron Dennis, sinds 1981 grote man achter McLaren. Hij maakte het team en het hele bedrijf erachter tot wat het vandaag is: 3.500 werknemers - McLaren bouwt ook supersportwagens - en een omzet van net geen miljard euro. Langs de andere kant van de vuurlinie: de Arabier Mansour Ojjeh, topman van TAG Industries, en een investeringsmaatschappij uit Bahrein - Mumtalakat.

Wat betekent dit voor het F1-team? En bij uitbreiding ook wat de eventuele gevolgen zijn voor onze Stoffel Vandoorne. Lees het op HLN SPORT PLUS! Proef nu vier weken lang voor slechts twee euro!