Exclusief voor abonnees

Onze F1-watcher in China ziet een mierennest op de baan én op de grid, maar heeft ook een quiz voor de HLN-surfer in petto

RV
Onze F1-verslaggever Jo Bossuyt houdt ook in China zijn dagboek bij. Volg hem achter de schermen en beleef vanop de eerste rij wat in en rond de paddock gebeurt.

-> Vrijdag 12 april, 19.30u
*Samenspannen

Tijd voor de terugrit naar de stad. Ritje van een dik uur, vanavond. Dan ga ik een hap eten in een restaurant waar nogal wat expats komen. De echte naam ken ik niet, maar iedereen noemt de plaats Coconut Paradise. Ik rakel dit niet op omdat ik vermoed dat de lezers van HLN.be geïnteresseerd zijn in mijn tafelgewoonten. Wel omdat het me in het restaurant alweer opvalt. Het personeel -allemaal twintigers of nog net niet- spreekt geen woord Engels. Uitleggen dat de gebakken rijst nu wel mag komen, is moeilijker dan de ideale startsnelheid van een satellietraket berekenen.

Taxichauffeurs? Idem. In wereldstad Shanghai spreken ze geen woord Engels. Maar zie, er komt verandering in. De volgende generatie, de kinderen die nu in de lagere school zitten, krijgen allemaal Engelse les. Ieder kind. Behoorlijk intensief, heb ik me laten vertellen van een lokale journaliste die formule one heel leuk vindt. Of hoe de volgende generatie Chinezen helemaal klaar zal zijn om de wereld te worden ingestuurd. En te veroveren?

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rudolf Jacobs

    als er geen chinees in de f1 komt tegen volgend jaar zal het snel bekoelen ,want hier wordt ook al gemort over de prijzen en het vervelende rondjes draaien en niks te zien