Omstreden spiegels op halo bij Ferrari-bolides niet langer toegelaten

Photo News
De controversiële spiegels op de halo bij de Ferrari-wagens afgelopen weekend tijdens de Grote Prijs Formule 1 in Spanje zijn niet langer toegelaten. Dat heeft de Internationale Autosportfederatie (FIA) bekendgemaakt.

De manier waarop de spiegels waren aangebracht op de halo, een soort cockpitbeschermingssysteem, kan niet op de goedkeuring rekenen van de FIA. Teams mogen nog steeds spiegels bevestigen aan de halo, maar de regels daaromtrent zijn aangescherpt. Zo mogen de spiegels slechts een "bijkomstig of miniem" aerodynamisch effect hebben. Volgens de FIA was dat niet het geval bij de Ferrari's.

"De FIA verwacht volledige naleving van deze technische richtlijn tegen de volgende race", zo klinkt het. De volgende GP is die van 27 mei in Monaco. "De FIA erkent dat de regels over spiegels die nu in voege zijn, niet perfect zijn." Een voorstel met een completer reglement ter zake volgt in de nabije toekomst, aldus de FIA.

Voor Ferrari eindigde Sebastian Vettel vorige zondag in Barcelona op de vierde plaats, Kimi Räikkönen moest opgeven na 25 ronden. De zege ging naar Lewis Hamilton (Mercedes).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.