Nu kwam de voorkant van de vloer van de McLaren los bij Vandoorne: "Niets lukte"

Bossuyt
Stoffel Vandoorne (26) was na een moeilijke kwalificatie ook bleekjes in de race. Dertiende. "Niets lukte", vatte de West-Vlaming het samen.

"Slechte start. In die eerste ronden kwam ik wat ongelukkig in het verkeer en verloor ik plaatsen. Op geen van beide bandensoorten vond ik een goed ritme in de auto. Neen, dit was geen goede koers. Ik kreeg maar geen vaart in de auto en snap niet waarom."

photo_news

Vandoorne zei het ons meteen na de finish, voor zijn mecaniciens de McLaren hadden uitgekleed. Tijdens die oefening vonden de ingenieurs immers de oorzaak van bovenstaand: de voorkant van de vloer die was losgekomen, waardoor de McLaren heel wat neerwaartse druk verloor. Daarbij kwam nog eens dat de motor in het slot van de race ging nukken. Vandoorne: "Een raar geluid, met wat trillingen. Ik dacht zelfs om te stoppen zodat hij zeker in één stuk bleef, maar het team zei dat ik mocht blijven rijden. Nu hopen we dat er geen probleem is voor de volgende koers."

getty

Die volgende koers, Baku over twee weken, wordt sowieso moeilijk. Alweer. McLaren meldt immers dat de volgende grondige update voor de auto pas voor Barcelona is. Of hij dat ook een beetje als de laatste kans ziet om er nog iets van te maken, dit seizoen? Vandoorne, ietwat gelaten: "Ik doe daar liever geen uitspraken over, nu. Laten we wachten op Barcelona, dan zien we wel wat het wordt."

epa8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Lois

  Lara Debie@ bedankt om mij te laten weten dat je zoveel van deze sport weet ik volg ze nog maar pas een dertigtal jaren. Nu is het de bodemplaat en de andere grote prijzen? Hij heeft nog NOOIT Allonzo kunnen voorblijven zelfs vorig jaar niet. Maar goed hij zal volgens sommigen een kampioen worden. Maar dan niet in de F1 mss in de cart! Hij rijd veel te behouden en maalt gewoon zijn rondjes af als je ziet wat Allonzo zondag doet aan inhalen zal je nooit zijn van Vandoorne.

 • Lara Debie

  Jefke, gij snapt toch niks van F1 hé... Ze zeggen juist dat er iets haperde aan de wagen. En dat Alonso een andere behandeling krijgt is duidelijk. Die man kost 30 miljoen, Stoffel 7. Beste mecanienteam zit bij Alo, da's normaal. Maar als Stoffel evolueert en een paar keer zich degelijk in de kijker rijdt, of eens Alo overklast... Dan zit het zeker goed.

 • Jef Lois

  En toch steeds achter Allonzo met dezelfde wagen raar niet Stoffel. Als ik gistern zie dat je zelfs geen moeite doet om een achterligger qhet leven moeilijk te maken ga je gewoon opzij om hem door te latën. Sorry man dit is F1 geen cart

 • rudolf jacobs

  dan zal dit het gerammel wel zijn dat ik hoorde telkens hij voorbij kwam toch nog goed gereden stoffel je bracht de auto in zen geheel naar de stal goe gewerkt

 • Jef Smeyers

  Vanaf Ron Dennis daar weg is, is het daar bij McLaren een puinhoop. Domme problemen, mislukte pitsstops en noem maar op. Ik denk niet dat het slechte presteren de voorbije jaren alleen op naam van Honda mag geschreven worden.