Nu al een van de meest amateuristische ‘crashes’ dit F1-seizoen: Ricciardo bedacht met gridstraf

De start van Daniel Ricciardo bij Renault verloopt nog niet echt vlot. De Australiër haalde pas één keer de finish en ook in Bakoe ging het gisteren mis. De voormalig Red Bull-teamgenoot van Max Verstappen stond met Daniil Kvyat op een uitloopstrook, zette zijn Renault in de achteruit en ramde daarbij de Toro Rosso. Gevolg? Een gridstraf voor de GP van Spanje. Over twee weken wordt Ricciardo drie plekken teruggezet als gevolg van zijn ‘tikkie’. 

rv

Ricciardo wilde in Bakoe zijn rivaal voor de tiende plek uitremmen, maar verremde zich. Hij moest uitwijken en als gevolg daarvan moest ook Kvyat de ontsnappingsroute nemen. In zijn haast om weg te komen, beschadigde hij zijn eigen wagen en ook de Toro Rosso, waardoor beiden uitvielen. “Dit was een domme fout”, vertelt Ricciardo bij Ziggo Sport. “Ik had te veel haast en wist niet dat Daniil er stond. Ik vind dit heel erg voor het team, maar het spijt me natuurlijk ook voor Daniil.”

Daniel Ricciardo
Photo News Daniel Ricciardo
AP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Rompaey

    Wat een domme fout.