Nico Rosberg: “Straf voor Vettel is volkomen terecht”

Vrijwel de gehele autosportwereld verbaasde zich over de tijdstraf voor Sebastian Vettel in de Grand Prix van Canada, maar oud-wereldkampioen Nico Rosberg kan zich juist wél vinden in de straf.

“Vettel was aan het schreeuwen: ‘er zit vuil op mijn banden. Ik had geen controle, waar moest ik dan heen. Ik had moeite om de wagen te controleren en ik kon Lewis Hamilton niet zien’”, vertelt Rosberg op zijn eigen YouTube-kanaal. “Oké. Prima. Maar Lewis zit daar wel. En de regels geven aan: als je van de baan gaat, moet je op een veilige manier terugkomen. Het is heel erg duidelijk dat het helaas een onveilige manier was om terug te komen op de baan. Dat is nou eenmaal de regel en dan is een straf verdiend. Absoluut een verdiende straf”, legt Rosberg uit.

Vettel kwam gisteren als eerste over de streep in Montreal, maar door de straf van vijf seconden moest hij de overwinning aan Hamilton laten. De coureur van Ferrari maakte tijdens de race een fout en schoot daardoor door het gras. Toen hij terugkeerde op het asfalt blokkeerde hij de Mercedes van Hamilton, die vol op de rem moest.

Rosberg snapt dat de regels er zijn, omdat ‘sommige gasten gewoon knettergek zijn.’ “Als je het aan de coureurs laat dan zijn er geen regels meer en wordt het te gevaarlijk”, verklaart de Duitser. Rosberg deelde ook nog een sneer uit naar Vettel. “Ik zou willen dat ik kon zeggen hoe geweldig Sebastian is, zoals ik wel deed na de kwalificatie, maar dat kan ik nu niet. Hij bleef maar klagen over de boordradio over een beslissing waarop hij geen invloed heeft. Hij kon zich beter focussen op het racen en proberen om een afstand te creëren van vijf seconden. Hij denkt altijd dat hij gelijk heeft en schuift de schuld op anderen af.”
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marie Vanakker

  Zonder de overpowerde merc zat Hamilton net zoals Bottas voor Mercedes rond de 10de plaats te cruisen . Zet verstappen eens in een Mercedes en hij dubbelt Hamilton zonder moeite .

 • robrecht Peeters

  Hamilton zat hem professioneel op de hielen en bleef er vlak achter hangen, Vettel opjagend hem zo zenuwachtig makend, want hij mocht in geen geval verliezen zeker op zijn beschermde status, dat hij in de fout ging. Vettel's laatste 'heldenfeit' van het seizoen en het zou verbazen mocht hij volgend nog rijden als hij niet al dit jaar het stuur aan de wilgen hangt.

 • rudi van dijck

  Peter Thijs. Vettel was helaas niet sneller. Lewis na de banden wissel, kwam als 2de de baan op, met 4.9 sec achter Vettel!! 6 ronden later, was Lewis al terug in strijd met Vettel. in DRS venster zelfs!! alleen kon Lewis daar geen voordeel uithalen!! en DRS bied geen zekerheid om te kunnen inhalen (meerdere factoren die meespelen). maar dat is te lang om dat hier allemaal uit te leggen.

 • Erwin Van Roy

  Peter thijs wat een zever vertel jij. Als de auto van vettel toch sneller was waarom stond hij dan onder druk en reed Hamilton tot aan de stuurfout in het zog van de ferrari. En lang genoeg duurde na de uitspraak had vettel nog 15 rondes om voorsprong te nemen en is nooit verder geraakt ddan 2,5 second.

 • Joan Francesco Montalto

  Domme regel... eerst was het de regel zolang dat je voor de wagen bleef met een uitschuiver was er geen probleem.. Denkt aan de track van Monza daar gebeurt het ook van die uitschuivertjes . Maar ergste vindt ik voor de sport, we hadden misschien een spannende finale kunnen zien. Maar helaas ... voor de fans.