Naam Force India verdwijnt na elf jaar uit Formule 1

Lance Stroll in de bolide van Racing Point Force India.
Photo News Lance Stroll in de bolide van Racing Point Force India.
De naam Force India verdwijnt volgend seizoen na elf jaar uit de Formule 1. Het team dat de voorbije zomer werd overgenomen door een consortium onder leiding van de Canadese miljardair Lawrence Stroll, gaat verder als Racing Point F1.

Racing Point behoedde Force India met die overname voor een faillissement. Na de zomerpauze stond het team als Racing Point Force India F1 Team op de startgrid. Er werd nog even vastgehouden aan de naam Force India, als verwijzing naar de bouwer van het chassis en om de herkenbaarheid van het team te behouden. Op de deelnemerslijst voor het F1-seizoen 2019 die de Internationale Autosportfederatie (FIA) publiceerde, blijkt echter dat het team volgend jaar als Racing Point F1 aan de start verschijnt.

Sergio Perez en Lance Stroll, de zoon van mede-eigenaar Lawrence Stroll, zullen in 2019 de racestoeltjes bezetten. Stroll jr. is de opvolger van Esteban Ocon, die volgend seizoen genoegen moet nemen met een reserverol bij Mercedes.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Deprez

    De beste wagen in de F1 en men is al voor 70% wereldkampioen. Wat indien men met de zelfde motoren, banden en chassis zou moeten rijden? Mercedes al 5 jaar de beste auto en de rest is geschiedenis.

  • Gijs De Wachter

    Gelukkig zeg!! We hopen dan mooie races te zien,want dit seizoen was niet om aan te zien van hun,hier werden we kwaad van..opzettelijk voor de anderen rijden,stukken maken en in de pits ook niet uitkijken. Als je geld teveel hebt wil ik gerust m'n nr geven,maar dit? Neen dit ziet niemand graag. We zijn 2018 he,denk maar aan wat Vandoorne&alonso is overkomen