Mooiste F1-actie van het seizoen kwam opnieuw van Max Verstappen: “Er gebeurde veel en het was erg cool”

REUTERS
Max Verstappen is opnieuw onderscheiden met de award voor de 'FIA Action of the Year'. De Internationale Autosportfederatie (FIA) beloonde de Nederlander daarmee voor de mooiste actie van het seizoen in de Formule 1.

Verstappen werd beloond voor zijn inhaalmanoeuvre op Silverstone waarmee hij Charles Leclerc passeerde. De Red Bull-piloot won de trofee al drie keer eerder.

"Er gebeurde veel en het was erg cool", kijkt Verstappen terug op zijn inhaalmanoeuvre. "We gingen een beetje buiten de baan en we raakten elkaars wielen, wat normaal niet vaak gebeurt in de Formule 1. Ik houd ervan en als je dan als winnaar uit de strijd komt, is het meer bevredigend dan dat je het gevecht verliest. Vanaf onze kartingperiode duelleerden Charles en ik al met elkaar. Ik ben er zeker van dat dit de komende jaren nog vaker zal gebeuren. Ik denk dat het ook goed is voor de Formule 1.”
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joost de Krijger

  Max uitgeroepen tot beste F1 rijder van 2019

 • Marko Decandt

  Vond het duel in Mexico in de eerste ronde tussen Max en Hamilton beter. Dat had ook meer symboliek: hoewel Max gekend is als de meest agressieve rijder, maakte Hamilton hem duidelijk wie de wereldkampioen is en toonde hij even wie er uiteindelijk de beste is.

 • Ineke Visser

  Mooie beelden!

 • gerard wauters

  Toekomstig wereldkampioen. Daar kan je zeker van zijn. En een racer pur sang, precies van de oude stempel.

 • Jan Jansen

  Zonder twijfel de beste coureur in F1!