Monza blijft drie jaar langer in Formule 1

Photo News
De Formule 1 heeft een nieuw driejarig contract met het circuit van Monza. Daardoor is het beroemde racecircuit tot en met 2022 verzekerd van de Grote Prijs van Italië.

De Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport bevestigt op zijn website de overeenkomst tussen de Italiaanse automobielclub en eigenaar Liberty Media van de Formule 1. Monza behoort tot één van de historische races in de koningsklasse. De Grote Prijs van Italië wordt al vanaf het begin van het WK in 1950 jaarlijks gehouden op het snelle circuit in het noorden van Italië. Alleen in 1980 week de Formule 1 voor de GP van Italië uit naar Imola. Michael Schumacher en Lewis Hamilton zijn er met vijf zeges recordhouder.

Het oude contract met het circuit liep eind van dit jaar af en het was lang twijfelachtig of de F1-race kon worden behouden. Monza moet al jaren financieel bijleggen op de organisatie en had vele miljoenen euro's extra nodig.
De GP in Monza wordt dit jaar op 8 september gehouden als veertiende WK-manche. Een week daarvoor houdt het F1-circus halt in Francorchamps voor de Belgische GP.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ricci Latte

    Historisch circuit voor de F, dat klopt maar als mooi en afwisselend circuit is het totaal gebuisd.