Mick Schumacher lonkt naar Formule 1: “Ik kan nu nog niet zeggen waar ik volgend jaar rijd”

REUTERS
Mick Schumacher hoopt binnen enkele weken te horen of er komend seizoen al een zitje voor hem is in de Formule 1. De 20-jarige Duitser, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, werd begin dit jaar opgenomen in het opleidingsprogramma van Ferrari.

'Schumi' junior rijdt momenteel in de Formule 2, de talentenklasse die wordt gezien als opstapje naar de Formule 1. "Er is nog niets afgesproken", zei Mick Schumacher in Sotchi, waar dit weekend de GP F1 van Rusland doorgaat, tegen Sky. "We moeten afwachten wat er de komende weken gaat gebeuren. Ik kan nu nog niet zeggen waar ik volgend jaar ga rijden."

Mick Schumacher veroverde afgelopen jaar de titel in de Europese Formule 3-serie. De Duitser verdiende daardoor ook genoeg punten om een superlicentie te krijgen, het 'rijbewijs' dat nodig is om in de Formule 1 aan te treden. Hij bestuurde dit voorjaar al de bolides van Ferrari en Alfa Romeo bij de testdagen voor 'rookies' in Bahrein.

Mogelijk komt er volgend seizoen een plaatsje voor Schumacher vrij bij Alfa Romeo, de renstal waarmee Ferrari nauwe banden heeft. "We investeren veel in Mick omdat we denken dat hij een goede Formule 1-coureur kan zijn", zei teambaas Mattia Binotto van Ferrari onlangs.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • peter cornelis

  die gaan ze zoiezo de kans geven , alleen al om de naam, ook een terugwijzing naar de vader, om hem zo te eren vermoed ik

 • Yves François

  Doe ons dat aub niet aan, we hebben nu eindelijk ons Schumacher trauma bijna verwerkt, en daar komt de volgende onsportieve fils à papa zich aanmelden.

 • Kris Neyens

  Er zijn een tiental piloten in f2 die beter zijn, en dan hebben we het nog niet over piloten zonder contract of actief in andere klasses...

 • Loesje Vranken

  Hij gelijkt heel fel op zijn papa.

 • Jan Lanclus

  hij heeft nog niet veel potten gebroken. Alleen door zijn naam kan hij in F1 geraken, talent ontbreekt.