Met deze camouflage wil Red Bull details rond nieuwe bolide niet prijsgeven

AP
De testwagen van Red Bull doet menig hoofd draaien op het circuit in het Spaanse Jerez. De F1-constructeur pakt uit met een zwart en wit zebrapatroon, met als enige doel het de rivalen moeilijk te maken om gedetailleerde foto's te maken van de opzet van de nieuwe bolide.

De gecamoufleerde bolide van Red Bull is als het ware een cadeautje van hun gewezen piloot Sebastian Vettel. Hij pakte vorig jaar op de GP van Italië met een helm met zo'n patroon. Dat inspireerde teambaas Christian Horner om hun testwagen voor Jerez ook als een trompe-l'oeil op te bouwen, zodat het voor de rivaliserende teams bijzonder moeilijk is om uit te maken hoe de aerodynamica van de wagen werkt. Horner: "De helm van Vettel was leuk en daarom dachten we ook het concept van deze wagen zo op te bouwen. Dietrich (Mateschitz, eigenaar van Red Bull - nvdr) was er ook meteen voor gewonnen en het staat voor het karakter van Red Bull dat de dingen graag anders doet. Zeker nu, wanneer iedereen graag zo geheim mogelijk doet rond de nieuwe wagen, is dat een goed idee."

PHOTO_NEWS

Het patroon van de bolide werd alvast goed onthaald bij de fans, die hopen dat ook de wedstrijdwagen er zo zal uitzien. Dat zal echter niet het geval zijn. "Maar onze supporters zullen niet ontgoocheld zijn als ze de nieuwe Red Bull zien." Vandaag was de aparte Red Bull op de tweede testdag nauwelijks te zien op het Circuito de Jerez. Daniil Kvyat, die promotie maakte van Toro Rosso als opvolger van Vettel, beschadigde tijdens een eerste proefrondje immers al meteen de enige frontvleugel die het team ter beschikking had in Jerez. Kvyat raakte lichtjes een bandenmuur aan. De Rus deed het dan maar zonder vleugel voor enkele laps, om dan toch de pits op te zoeken en te wachten op de reservevleugel die uit de fabriek in het Britse Milton Keynes moet komen. Die zou er morgenvroeg moeten zijn.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
GETTY
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS