Met deze blitse bolides wordt de Formule 1 vanaf 2021 een pak aantrekkelijker

Twitter Formule 1
Formule 1-directeur Ross Brawn heeft aangekondigd dat de F1-bolides vanaf 2021 een nieuw design krijgen om het racen aantrekkelijker te maken. 

Brawn is ervan overtuigd dat de nieuwe wagens er niet alleen fantastisch zullen uitzien, maar dat ze ook dichter op elkaar zullen kunnen racen. Het doel is om zo meer intense duels op de circuits te krijgen. 

"Wat vroeg duidelijk werd in ons onderzoek is dat de wagens die we nu hebben erg slecht zijn wat betreft het volgen van elkaar. Eens bolides in de buurt komen van elkaar, verliezen ze 50 procent van hun downforce. Dat is een enorme hap uit hun prestatie", aldus Brawn. "We hebben geprobeerd te achterhalen hoe dat komt en hoe we dat kunnen verbeteren. Ik ben blij te kunnen melden dat we al aan ongeveer 80 procent (20 procent verlies) zitten."

Twitter Formule 1

F1 werkt voor het nieuwe design nauw samen met de Internationale Autosportfederatie (FIA), en ook de teams worden hierbij betrokken. Brawn toonde in het kader van de GP van Singapore de drie concepten waaraan gewerkt is. Er wordt nog ongeveer een jaar gewijd aan research en development. Tegen het einde van 2019 moet de basisstructuur van de wagen er zijn, waarna er nog tijd is om het design te verfijnen. "We hopen dat het uiteindelijke design de bestaande teams zal aanmoedigen om in de F1 te blijven en nieuwe teams zal overhalen om de grid te versterken", zo klinkt het op de Formule 1-website. 
12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • valere vermeulen

  ik kijk alleen nog naar de start en hoop op een spectaculaire carambolage.

 • Jan Van Rompaey

  Mijn goesting om naar een wedstrijd te kijken is gezakt naar het vriespunt. Er is niets meer te beleven.

 • Theo Van Hoof

  De laatste races niet eens meer gekeken. Er is geen bal meer aan. Begin met iedereen hetzelfde chassis te laten gebruiken. Verloot elke race de motoren. Het zal er alleen spannender door worden.

 • jean petermans

  Men heeft het altijd over het aanpassen van de auto's, maar nooit over de circuits en dat terwijl op bijna de helft van de circuits het inhalen beperkt is tot een tweetal plaatsen.

 • wim rooyakkers

  Weer duurdere inkom?kopje koffie 15euro?