Mercedes gelooft in Vandoorne: wordt hij straks reserve voor Hamilton en Bottas?

EPA

Stoffel Vandoorne zegt het niet luidop, maar het is aftellen. Na Austin nog drie keer ellende. Met een auto die trager is dan vorig seizoen -faut le faire. "Ik wil hier op een positieve manier vertrekken," zegt hij in officiële persmomenten. Makkelijker gezegd dan gedaan. Hoewel de Rumbekenaar gisteren hard probeerde. Nadat hij de chaos van de eerste ronde kon ontwijken -onder andere Alonso vloog eruit- kwam hij door als 13de. Voorbij halfrace zelfs 11de. Maar voor een plaats in de top tien was het onbegonnen werk. Te aamborstig, die McLaren. Slotsom: 13de. Knap toch, met de MCL33. Na afloop werd hij door diskwalificaties van Magnussen en Ocon zelfs nog op een 11de plek gezet. 

Vandoorne met ploegmaat Alonso.
EPA Vandoorne met ploegmaat Alonso.

Ondertussen is al wat meer geweten over de onmiddellijke toekomst van Vandoorne. Volgend seizoen rijdt hij dus in de formule E met HWA, het team dat nu nog afhangt van Mercedes en vanaf seizoen 2019-20 helemaal door de Duitse constructeur wordt overgenomen. Maar er is dus meer. In Austin raakte bekend dat Vandoorne in 2019 ook verantwoordelijk zal zijn voor de simulator van het formule 1-team. En daarmee dus een soort reserve kan worden voor Hamilton en Bottas. Het is zelfs niet uitgesloten dat hij daarnaast nog andere verantwoordelijkheden krijgt in het F1-team.

EPA

Daaruit concluderen dat Vandoorne op termijn in formule 1 kan terugkeren bij het grote Mercedes, is te kort door de bocht. Grote baas Toto Wolff van Mercedes heeft immers nog andere coureurs onder zijn hoede, niet in het minst de Fransman Esteban Ocon, die ook nog geen team heeft voor volgend seizoen. Maar Wolff ontfermt zich toch deels over Vandoorne. Achter de schermen kwamen we te weten dat de teambaas van Mercedes niet alleen wil vermijden dat hij te weinig volwaardige coureurs achter de hand heeft, zoals Red Bull nu meemaakt -ze blijven daar zoeken naar een tweede man voor Toro Rosso. Naar verluidt vindt Wolff het ook niet kunnen, hoe ze bij McLaren twee jaar lang slordig omgingen met een getalenteerde coureur als Vandoorne. En zou hij de West-Vlaming een kans willen geven om contact te houden met de formule 1, en ondertussen opnieuw zichzelf te worden in formule E. Om dan ...wel te zien wat de toekomst nog brengt.

Of hoe Vandoorne misschien wel uit formule 1 wordt gezet, maar slechter had kunnen terechtkomen. 

Photo News70 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bram Collins

  MARCEL MONNISSEN. Je zegt, Max eens een dag uitwisselen voor Stoffel, hahaha. Of je bent heel dom, of je hebt totaal geen verstand van formule 1 racen. Je moet niet alleen een snelle auto hebben, je moet veel talent hebben, je moet zelf ook zeer snel zijn, je moet durven in te halen op plekken waar het haast niet kan, je moet agressief zijn, je moet lef hebben en je moet goed met je banden om kunnen gaan. Als Stoffel deze kwalificaties zou hebben, dan was hij net zo goed als Max!!!

 • Jan Lanclus

  tussen begrijpend lezen en iets verstaan is er voor sommigen nog altijd een groot verschil blijkbaar.

 • Dirk Vregels

  Kan er niemand begrijpend lezen? Stoffeltje is reserverijder op de simulator.

 • Marc Aerts

  Michael, men moet een eerlijke beoordeling over Stoffel geven(wat gij wel doet) , alles in rekening brengen en dan kan men maar uitkomen op één conclusie en dat is dat de wagen heel slecht is en Stoffel daar niet competitief mee kan rijden(ook alonso niet ). De rest zullen we wel zien in de toekomst.

 • René Valkenburg

  Sommige mensen zijn hier volgens mij in de veronderstelling gekomen dat Stoffel mss wel na volgend seizoen de plek van Bottas gaat innemen, gaat niet gebeuren mensen.Stoffel heeft zijn kans gehad, niet 1 maar 2 jaar en veel te licht bevonden door alle teambazen, kan geen druk aan, zerlfs onze Thierry Boutsen heeftr dit verklaard.