Mercedes-baas begrijpt niet waar het fout is gelopen met Stoffel Vandoorne: “Mijn persoonlijke ambitie om te tonen dat hij een succesvolle rijder kan zijn”

Stoffel Vandoorne en zijn wederhelft, Anna De Ferran.
Photo News Stoffel Vandoorne en zijn wederhelft, Anna De Ferran.
Stoffel Vandoorne (McLaren) kon zich gisteren in Brazilië nog eens op positieve wijze tonen aan de Formule 1-wereld. Maar dat kon de West-Vlaming ondanks de torenhoge verwachtingen nog te weinig doen sinds zijn overstap naar de koningsklasse van de autosport. Ook Toto Wolff, de baas van wereldkampioen Mercedes, zegt in een gesprek met de RTBF dat hij niet begrijpt waar het fout is gelopen met de 26-jarige Kortrijkzaan.

Stoffel Vandoorne eindigde gisteren op het circuit van Interlagos op een knappe veertiende plek en hij liet zich in de achtergrond opmerken met enkele fraaie inhaalbewegingen. De Belg snelde voorbij zijn ploegmaat Fernando Alonso en legde ook Lance Stroll en Sergey Sirotkin in de luren. Knap, zeker omdat Vandoorne eigenlijk nog weinig heeft om voor te rijden. Onze landgenoot verlaat de Formule 1 binnenkort voor de Formule E, waar hij zal racen voor HWA. Daarnaast zal Vandoorne volgend seizoen ook testrijden in de simulator van Mercedes.

“Ik begrijp niet goed waar het in zijn carrière fout is gelopen”, aldus Toto Wolff, die wel in Vandoorne blijft geloven. “Hij heeft bij de jeugd misschien wel het meest spectaculaire palmares van allemaal bij mekaar gereden. Ik heb hem ontmoet toen hij in het Formule Renault 1.6-kampioenschap reed en na dat moment won hij praktisch elk kampioenschap waar hij aan deelnam.”

“Stoffel arriveerde in de Formule 1 met een indrukwekkend palmares en ik kan maar geen oorzaak verzinnen waarom het daar dan niet gelukt is. Het is daarom mijn persoonlijke ambitie om te tonen dat Stoffel een succesvolle rijder kan zijn. Hij zal voor ons in de Formule E rijden (HWA moet de weg naar de Formule E verkennen voor Mercedes, red.), dat is een belangrijk platform voor ons team. We zullen nog wel zien wat volgt.”

Toto Wolff.
Photo News Toto Wolff.
Toto Wolff en Lewis Hamilton.
REUTERS Toto Wolff en Lewis Hamilton.
Photo News56 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joske Keyre

  De Stoffel die we in de F1 gezien hebben is blijkbaar te timide... maar in de voorgaande klassen was hij toch maar top. Je kan er dan ook niet rond dat hij met een strijkijzer reed ipv met een F1 wagen. Hopelijk kan hij terug op niveau gaan rijden in de Formule E en zo evt terugkeren in de F1.

 • Jan Lanclus

  de amateuranalysten weten het beter dan de F1 professionelen, super toch?

 • Jan Verhelst

  Hou toch op met dat Calimero gedrag. Hij is gewoon niet goede genoeg, want ook in een top auto zal hij niet presteren.

 • Dekeyzer Peter

  Wat een gezever van Mercedes baas, geef Stoffel een topwagen ipv een strijkijzer en hij rijdt elke race in de prijzen, we spreken nog niet over overwinningen. Kijk naar Verstappen, topwagen bij Red Bull.

 • Verstraeten Dirk

  In vergelijk met de rest in de F1 is hij een sukkeltje.... echte super tallente winnen zelfs met een slechte bolide!!! Mss kan hij bij de stofzuiger klasse iets betekenen...