McLaren wijt crash Alonso aan windstoten, piloot stelt het goed

Twitter
F1-piloot Fernando Alonso "herstelt goed". Dat maakte zijn team McLaren-Honda vandaag bekend. De Spanjaard werd gisteren in een ziekenhuis in Barcelona opgenomen na zijn crash op het circuit van Catalonië.

De medische onderzoeken hebben geen abnormale zaken aan het licht gebracht, aldus de renstal. "Fernando Alonso herstelt goed in het ziekenhuis", zo klinkt het. "Hij praat met zijn familie, vrienden en ziekenhuispersoneel." De tweevoudige wereldkampioen wordt wel nog in het ziekenhuis gehouden voor "verdere observatie".

Zondag ging Alonso op het circuit van Catalonië, nabij Barcelona, van de baan tijdens de vierde en laatste dag van een testsessie. Volgens McLaren gebeurde dit aan ongeveer 150 km/u en was het ongeval te wijten aan de onvoorspelbare windstoten op het circuit.

Van donderdag tot zondag testen de F1-piloten hun bolides nog een laatste maal, vooraleer het F1-seizoen op 15 maart van start gaat met de GP van Australië. Volgens McLaren is het nog niet duidelijk of Alonso in Barcelona aanwezig zal zijn.

PHOTO_NEWS
Luis Garcia Abad, de manager van Fernando Alonso, tweette deze avond goed nieuws
AFP Luis Garcia Abad, de manager van Fernando Alonso, tweette deze avond goed nieuws
REUTERS
PHOTO_NEWS
AP
AP