McLaren haalt chef techniek uit gloriejaren terug om aan snellere auto te werken

EPA

McLaren heeft Pat Fry als chef-techniek teruggehaald. De 54-jarige Brit moet bij het geplaagde F1-team aan een snellere auto gaan werken, die met ingang van komend jaar weer in de voorste gelederen kan meestrijden. McLaren heeft sinds 2012 geen GP meer gewonnen.

Fry begon in de Formule 1 als monteur in 1987 bij Benetton. Hij was van 1993 tot 2010 werkzaam bij McLaren. In die periode veroverden de Fin Mika Häkkinen en de Engelsman Lewis Hamilton namens de Britse renstal de wereldtitel. Fry trad daarna in dienst van Ferrari als adjunct-technisch directeur. In 2014 verliet hij het befaamde Italiaanse team. Als adviseur was Fry nadien nog actief voor het inmiddels verdwenen F1-team van Manor.

Bij McLaren worden de zitjes van Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso in 2019 ingenomen door Lando Norris en Carlos Sainz Jr. Of Vandoorne nog in de F1 actief blijft, is onduidelijk.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chantal Maes

  Nog 2 jaar te gaan, dan misschien !!!

 • rudi van dijck

  ex werknemer van Mclaren Villadelprat heeft zelf gezegd dat Zak Brown de zwakke schakel binnen het team is!! die heeft geen F1 ervaring en heeft geen benul, van hoe een winnend team te maken. hetgeen Ron Dennis wel had. en van overmaat tot ramp krijgen bepaalde mensen hun ontslag omdat zij verbonden waren aan Ron Dennis!! en dat waren dan de beste die Mclaren nog had!! hoelang nog voor Zak?.

 • Christelle Vandenberghe

  In de glorie dagen van McLaren was Adrian Newey welke de chassis ontwierp. 2007 kocht Red Bull Newey en met Mc Laren ging het bergaf tot nu. Zolang ze bij Mc Laren geen chassis kunnen bouwen, vergeet het.

 • D'haese Luc

  Na het Honda gedoe... de Renault die niet top was, al blijft de oorzaak vooral de wanhoopsdaad door te grijpen naar de Renault motor, wetende dat de mariage versnellingsbak motor onmogelijk was door de tegenovergestelde plaatsing.

 • David Lievens

  Vergeet het, die vent is er 4 jaar uit, in F1 is dat een eeuwigheid. Dit is simpelweg hetzelfde als vorig seizoen. Toen was het allemaal de fout van Toyota en blablabla en met die en die aanpassing ging McLaren dit jaar minstens best of the rest worden. Volgend jaar zal hun verwende tiener wenend door de pitlane lopen en dan zal Zac Brown tot ontslag gedwongen worden, want een Brit in de McLaren zien afgaan zal er over de plas niet ingaan.